Foto: Pexels / Stichting De Welle

Fijn Leven in Wierden-West- en -Oost

  Ingezonden

Gemeente Wierden en Stichting De Welle ondersteunen inwoners om gezond oud te worden. Daarom start dit najaar een nieuwe editie van het project ‘Fijn Leven’. Juist in deze tijd waarin het coronavirus weer oplaait, vinden de gemeente en De Welle het belangrijk om aandacht te besteden aan de eigen gezondheid. Positieve gezondheid en balans in het leven staan hierbij centraal, ook als de omstandigheden veranderen.

WIERDEN - Fijn Leven is in 2016 ontwikkeld. Het project - dat zowel een signalerende als analyserende functie heeft - richt zich op inwoners van de gemeente Wierden die tussen de 67 en 78 jaar zijn. Twee keer per jaar verstuurt De Welle uitnodigingen om deel te nemen. Per editie worden twee wijken uitgekozen waarbij de deelnemers willekeurig geselecteerd worden. Men wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen die anoniem verwerkt worden tot een wijkanalyse door de GGD. Deelname is gemakkelijk, gratis en zonder verdere verplichtingen.

Deze editie vinden 750 inwoners van Wierden-Oost en Wierden-West een informatiebrief en vragenlijst op de deurmat. Men kan de vragenlijst met vragen over welzijn en gezondheid zowel digitaal als op papier invullen. Kitty van der Steege, beweeg- en leefstijlcoach van De Welle: “Gezondheid gaat verder dan alleen het wel of niet aanwezig zijn van een ziekte. Voor ons is gezondheid het vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan en hier regie op te houden. Waar inwoners normaal met hun vragen over zorg en welzijn naar de gemeente of De Welle toekomen, worden de inwoners door het project Fijn Leven actief door ons benaderd. We hopen hiermee inwoners te ondersteunen bij het houden van eigen regie over hun gezondheid, welzijn en geluk.”

De deelnemers kunnen op de vragenlijst aangeven of ze willen meedoen aan de vervolgfase. In verband met de aangescherpte maatregelen wordt het vervolg ditmaal in een digitaal jasje gegoten. Er wordt hard gewerkt aan de invulling hiervan. Uiteraard blijft een persoonlijk gesprek nog steeds mogelijk.

Mensen die meer informatie willen over het project ‘Fijn Leven’ kunnen contact opnemen met beweeg- en leefstijlcoaches Kitty van der Steege en Kayra Rodijk via 0546-57 16 93.

Meer informatie
Meer weten over Stichting De Welle? Kijk dan op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden