<p>Nieuwe eigenaar Bastiaan Holterman van Orbys Vastgoed, voormalig eigenaar Nico Griffioen en nieuwe uitbater Richard Nijkamp. (Foto: Het Anker)</p>

Nieuwe eigenaar Bastiaan Holterman van Orbys Vastgoed, voormalig eigenaar Nico Griffioen en nieuwe uitbater Richard Nijkamp. (Foto: Het Anker)

(Foto: Het Anker)

Zalencentrum Het Anker is verkocht

  Ingezonden

Al jaren wordt in Wierden druk gespeculeerd over de verkoop van Zalencentrum Het Anker. Als dat Nico Griffioen ter ore kwam stelde hij de vraag “O ja, aan wie dan?” En dan bleef het stil omdat het slechts een gerucht was. Maar na ruim 34 jaar uitbater te zijn geweest van Het Anker vindt Griffioen het tijd voor verandering.

WIERDEN - Al jaren is Bastiaan Holterman, directeur van Orbys B.V. op zoek naar een geschikte ruimte voor de repetities van de Harmonie Sint Jan. Na sluiting van het oude St. Jansgebouw heeft hij de harmonie toegezegd te zullen helpen bij het vinden van een geschikte locatie.

Al jaren is het de wens van Richard Nijkamp, chef-kok en bedrijfsleider bij Het Anker, om uitbater te worden van het zalencentrum. De afgelopen maanden heeft hij als zelfstandig ondernemer Restaurant Anno 1987 geopend in het restaurantgedeelte van het zalencentrum. Een Hollands tapasrestaurant dat ondanks corona een goede start heeft gemaakt en enthousiast ontvangen is in Wierden en omstreken.

Dapper
De afgelopen weken hebben deze drie partijen elkaar, met dank aan makelaar Jan Koers, weten te vinden en is besloten dat Orbys B.V. het zalencentrum koopt en verpacht aan Richard Nijkamp. Een dappere positieve beslissing in deze bijzondere tijd, want sinds maart is het zalencentrum vrijwel gesloten geweest door de overheidsmaatregelen die zijn opgelegd aan de horeca. Er zijn heel veel bruiloften en evenementen geannuleerd of uitgesteld.

Afhalen
Dinsdag 13 oktober is de horeca weer voor een periode van tenminste vier weken gesloten en moest ook restaurant Anno 1987 de deuren sluiten. Richard blijft gelukkig wel koken, want mensen kunnen er de heerlijkste tapasgerechten bestellen en afhalen. Ook voor de verhuur van de zalen en het bespreken van een feest in Het Anker moeten zij nu ook bij Richard zijn.

Belangrijke plaats
Voor Nico Griffioen is het heel belangrijk dat Het Anker behouden blijft voor Wierden want het heeft een belangrijke plaats in het sociale en culturele leven van Wierden. Honderden bruiloften en andere feesten zijn al die jaren in Het Anker gevierd. Maar denk ook aan carnavalsvereniging De Tolmennekes, de EHBO, danslessen, koorrepetities, het Sinterklaasfeest, concerten, kerstbijeenkomsten en nog veel meer.

Gewaarborgd
Met de koop van Het Anker door Orbys B.V. is een solide financiële basis ontstaan waardoor het voortbestaan van het zalencentrum gewaarborgd is. Richard Nijkamp zal als enthousiaste uitbater zijn opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren inzetten om het bedrijf een goede toekomst te geven. En de Harmonie Sint Jan heeft een prachtige nieuwe thuishaven voor de repetities.

Ondersteunen
En Nico Griffioen? Die blijft Richard nog wel een poosje op de achtergrond ondersteunen en zal ook vast nog wel eens een kopje koffie inschenken of een biertje tappen.  Op de vraag “Is Het Anker verkocht?” kan hij voortaan een bevestigend antwoord geven en er ook bij vertellen aan wie.

Tapas thuis
Bij restaurant Anno 1987 kunnen tapasgerechten worden besteld en afgehaald. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of bel naar 0546-57 17 54.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden