<p>Theater Hof 88 voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen en is van groot cultureel belang voor de regio Twente. (Eigen foto) </p>

Theater Hof 88 voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen en is van groot cultureel belang voor de regio Twente. (Eigen foto)

(Foto: Theater Hof 88)

Hof 88 ontvangt ontheffing van Veiligheidsregio Twente

  Ingezonden

Theater Hof 88 in Almelo heeft van de Veiligheidsregio Twente alsnog een ontheffing ontvangen om meer dan het maximum aantal van 30 bezoekers te ontvangen in haar beide zalen.

ALMELO – In eerste instantie heeft Theater Hof 88 geen ontheffing gekregen van de Veiligheidsregio Twente. Na verder onderzoek bleek dat Theater Hof 88 naast het voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden tevens van groot cultureel belang is voor de regio Twente.

Maandag 28 september heeft de regering tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd. Een van deze maatregelen was dat binnen locaties niet meer dan 30 mensen mogen ontvangen. Hierbij werd aangegeven dat de Veiligheidsregio een ontheffing kon afgeven voor organisaties met een groot cultureel belang. Ook Theater Hof 88 heeft direct een aanvraag ingediend voor een dergelijke ontheffing. Helaas werd deze niet direct afgegeven voor Theater Hof 88.

Na intensief overleg met de Veiligheidsregio Twente is gebleken dat Theater Hof 88 toch in aanmerking komt voor een ontheffing. Theater Hof 88 voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen en is daarnaast van groot cultureel belang voor de regio Twente. De ontheffing is vanmiddag afgegeven door de Veiligheidsregio Twente voor de Herman Finkers Zaal en de Kapelzaal van Theater Hof 88. Door dit besluit kan Theater Hof 88 vanaf heden weer maximaal 60 bezoekers ontvangen in beide zalen, allen natuurlijk op de veilige afstand van anderhalf meter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden