Helaas geen carnavalsoptocht door het Wierdense centrum in 2021. (Foto: Van Gaalen Media)
Helaas geen carnavalsoptocht door het Wierdense centrum in 2021. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Jolien_van_Gaalen / Van Gaalen Media)

Streep door Wierdens carnavalsfeest 2021

  Ingezonden

De Tolmennekes hebben tijdens de jaarvergadering besloten om dit jaar geen carnavalsactiviteiten te ontplooien. “Uiteraard vinden de leden van de vereniging dit niet leuk, en dan drukken wij ons zacht uit”, aldus woordvoerder Ellen Maat. “Maar de beslissing is unaniem genomen. Zolang de 1,5 meter regel bestaat, is carnaval vieren onmogelijk.”

WIERDEN - De jaarvergadering van De Tolmennekes was op dinsdag 15 september in de grote zaal van residentie Het Anker. Vooraf aanmelden was verplicht zodat er rekening kon worden gehouden met de 1,5 meter afstand tussen de leden. 45 leden en het voltallige bestuur zaten die avond in de zaal. Door uitbater Nico Griffioen was de zaal keurig ingericht met stoelen op ruime afstand van elkaar en per twee personen een tafel ertussen. Met afstand, maar toch gezellig. Het was fijn om elkaar weer te zien, ook al moesten de leden blijven zitten.

De uitkomst is dat er dit jaar geen carnavalsactiviteiten worden ontplooid. Er is geen nieuwe prins gekozen, er wordt niet aan een wagen gewerkt en de diverse commissies zijn niet bezig met het organiseren van de verschillende feesten. “Natuurlijk vinden de leden dit op zijn zachtst gezegd niet leuk. Maar het was een unanieme beslissing, want met de regel voor 1,5 meter afstand bestaat is carnaval vieren niet mogelijk. Van tevoren kan je nog zulke goede voornemens hebben, maar als het gezellig is, gaat die polonaise zeker weten gelopen worden.”

Prins François, Prinses Joyce, Adjudant Marcel en Hoflady Anouk blijven een jaar langer Hoogheden. “Wat zou het geweldig zijn als eind januari duidelijk wordt dat er toch een carnavalsfeest georganiseerd kan worden half februari. Maar dat kan alleen als corona verslagen is. We hopen het allemaal en zullen ook zeker in actie komen zodra het kan. Die belofte doen De Tolmennekes aan alle liefhebbers van carnaval. De commissies blijven contact houden met elkaar en her en der zijn al ideeën opgeworpen. We weten niet wat de toekomst ons gaat brengen, maar een ieders gezondheid staat ook bij De Tolmennekes voorop.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden