Oud-voorzitter Coba Rozema werd bij de laatste vergadering van de Wereld Winkel Wierden alsnog in het zonnetje gezet. (Foto: Van Gaalen Media)
Oud-voorzitter Coba Rozema werd bij de laatste vergadering van de Wereld Winkel Wierden alsnog in het zonnetje gezet. (Foto: Van Gaalen Media)

Feestelijk afscheid van Coba Rozema

  Ingezonden

In verband met de coronacrisis kon oud-voorzitter Coba Rozema van de Wereld Winkel Wierden niet eerder afscheid nemen van de vrijwilligers en het bestuur. Dat is dinsdag 15 september tijdens de vergadering bij de Hervormde Kapel aan de Dahliastraat alsnog - coronaproof - gebeurd.

WIERDEN - Na het officiële gedeelte van de vergadering, waarvoor de stoelen op 1,5 meter afstand stonden, was het rond 21.00 uur voor het feestelijke deel. Coba is in totaal twaalf jaar voorzitter geweest en werd in mei al opgevolgd door Claudia Supèr. De Wereld Winkel Wierden had op dat moment al aangegeven dat op een later tijdstip op gepaste wijze afscheid zal worden genomen van oud-voorzitter Coba. Dat moment was dus afgelopen week. Dat begon met een toespraak door de huidige voorzitter, het overhandigen van een bos bloemen en twee door Coba gekozen cadeaus uit de Wereld Winkel Wierden.

Bedrag voor goed doel

Elk bestuurslid dat na twee periodes afscheid neemt mag een bedrag weggeven aan een goed doel. Coba heeft besloten haar 150 euro te schenken aan Stichting Sarangi. “Aanvankelijk had ik drie goede doelen op het oog, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor deze stichting.” Deze stichting in wording is opgezet door Sanumaya Lensen en haar biologische zus Shanti, beiden afkomstig uit Nepal. Zij zetten zich in voor vrouwenemancipatie en het milieu. Dat doen zij onder meer door het verkopen van tasjes die gemaakt zijn van een stof van plastic flessen. Als de stichting tien tasjes heeft verkocht kunnen ze één boom laten planten. In Nepal worden veel bomen gekapt, waarvoor helaas geen nieuwe worden geplant. Mensen kunnen ook een boom sponsoren, waarbij dan hun naam komt te staan. Door deze bomen te laten planten worden in Nepal weer banen gecreëerd. Kijk voor meer informatie over de stichting op hun website: www.stichtingsarangi.nl.

Tot slot bedankt Coba iedereen voor de fijne samenwerking, in het bestuur onderling, met de medewerkers en de verschillende werkgroepen.

Wereld Winkel Wierden is momenteel geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Op zaterdagen ben je van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie, het laatste nieuws en nieuwe producten op de website. www.wereldwinkelwierden.nl.

Meer informatie

Coba geeft haar 150 euro aan Stichting Sarangi

door Jolien van Gaalen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden