Logo dedriehoek.net


Alle inwoners kunnen op World Cleanup Day, zaterdag 19 september, aan de slag in hun eigen buurt om zwerfafval op te ruimen.
Alle inwoners kunnen op World Cleanup Day, zaterdag 19 september, aan de slag in hun eigen buurt om zwerfafval op te ruimen. (Foto: Jolien_van_Gaalen)

'Belangrijk om zwerfafval op te ruimen'

  Ingezonden

World Cleanup Day vindt plaats op zaterdag 19 september. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar wordt in ruim 180 landen gewerkt om de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland gehouden door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. Niet op zaterdag 19 september, maar op woensdag 16 september komen De Driesprong uit Hoge Hexel en De Morgenster uit Wierden in actie voor een schone schoolomgeving. En natuurlijk houden ze tijdens de opruimactie aan richtlijnen van het RIVM.

door de gemeente Wierden

WIERDEN / HOGE HEXEL - Een groot aantal leerlingen gaan aan de slag om hun schoolomgeving zo goed mogelijk schoon te maken. Wethouder Richard Kortenhoeven vertelt: “Het is mooi te zien dat ze op jonge leeftijd hiermee aan de slag gaan. Zo worden ze bewust van de gevolgen van zwerfafval en weten ze hoe belangrijk het is om afval op te ruimen. Jong geleerd is oud gedaan!”

Veilig verzamelen
‘s Ochtends beginnen de kinderen van de school in Hoge Hexel en Wierden in hun schoolomgeving met deze najaarsschoonmaak. Op elke school zijn prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes aanwezig, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen. Tijdens het opruimen gaat wethouder Richard Kortenhoeven langs de deelnemende scholen om iedereen aan te moedigen. Voor alle harde werkers is er drinken met wat lekkers. Na hard werken is iedereen om 12.00 uur klaar met het opruimen van zwerfvuil. Aan het einde van de ochtend worden alle zakken met zwerfafval verzameld en op een later tijdstip door de gemeente weer opgehaald.

Zelf meehelpen?
Wil jij er ook voor zorgen dat de gemeente Wierden weer brandschoon wordt? In de gemeente Wierden zijn er vrijwilligers het hele jaar door actief met het opruimen van zwerfafval. Maar zij kunnen het niet alleen. Help een handje mee op 16 of 19 september. Hét moment om samen de buurt op te ruimen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig.

Ga samen op pad en ruim alle rommel op die je tegenkomt! Een schonere wereld begint bij …jou. En bij jou in de buurt. Want als iedereen een klein stukje schoonhoudt, bereiken we samen een groot resultaat.  Benieuwd wie er in jouw buurt zwerfafval opruimt? Of wil je zelf een actie organiseren? Bekijk waar al acties zijn en waar jij aan de slag kunt op de website van World Cleanup Day.

Foto delen
De gemeente Wierden is benieuwd wie nog meer mee doet. Deel je foto op Facebook en tag de gemeente Wierden in het bericht.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten