Logo dedriehoek.net


<p>Rutger en Denise van de Maat van vakantiepark Het M&ouml;lke in de nieuwe landschapswinkel op het terrein. (Foto: Van Gaalen Media)&nbsp;</p>

Rutger en Denise van de Maat van vakantiepark Het Mölke in de nieuwe landschapswinkel op het terrein. (Foto: Van Gaalen Media) 

Gemeente Wierden gaat twee jaar langer door met LEADER

  Ingezonden

De gemeente Wierden gaat twee jaar langer door met het Euopese subsidieprogramma LEADER, dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Vanuit LEADER is subsidie beschikbaar voor lokale initiatieven en goede ideeën waardoor de leefbaarheid op het platteland verbetert. Plannen die voldoen aan de doelstellingen van LEADER, kunnen een beroep doen op financiële ondersteuning. Het subsidiebedrag bestaat voor de helft uit Europees geld. De provincie Overijssel en de gemeente Wierden dragen ieder een kwart bij.

Het Leaderprogramma zou eigenlijk eind 2020 eindigen, maar mede door de Brexit is er nog geen nieuw Europees programma ontwikkeld. Daarom is het LEADER-programma met twee jaar verlengd en doet de gemeente Wierden graag mee. “Een leefbaar platteland vinden wij erg belangrijk en hier zetten wij ons graag voor in. Er zijn in de gemeente Wierden ook al mooie initiatieven gerealiseerd met subsidie uit dit project zoals de Reggewinkel die onlangs is geopend in een leegstaande boerderij op Vakantiepark Het Mölke”, geeft wethouder Johan Coes als voorbeeld.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten