Foto: Jolien_van_Gaalen / Van Gaalen Media

Harmonie Sint Jan start met AMV-lessen

  Ingezonden

De lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) van Harmonie Sint Jan gaan 4 september van start. Kinderen van 7 jaar of ouder kunnen bij de AMV hun eerste echte muzieklessen volgen. Hierbij kunnen zij kennismaken met muziek en kunnen zij proberen of iets voor hen is. Op vrijdag 4 en 11 september zijn proeflessen.

WIERDEN - Harmonie Sint-Jan houdt AMV-lessen in Wierden. Kinderen leren hierbij blokfluit spelen, noten lezen en nog veel meer over muziek. Daarna kunnen ze verder op een groter instrument en meespelen in het C-orkest. De leerlingen krijgen les van Nienke Langkamp, de nieuwe AMV-docent. De lessen worden gegeven na schooltijd in de Mariaschool.

Voorspeelmomenten
Naast de reguliere lessen zijn er diverse voorspeelmomenten. Het sinterklaasconcert is altijd een bijzonder moment, waarbij Sinterklaas ook nog eens aanwezig is. De deelnemers aan de AMV-lessen laten dan horen wat ze al in korte tijd hebben geleerd. Daarna is er het nieuwjaarsconcert. Voor de AMV-leerlingen is dit altijd ook erg spannend, omdat het hun eerste grote concert is.

Diplomaconcert
Het lesjaar wordt afgesloten met het diplomaconcert. De AMV-leerlingen laten dan horen wat ze in een jaar hebben geleerd. En dat ze er klaar voor zijn om door te stromen naar een ander instrument.

Clarineo
Voor oudere kinderen die liever een ander instrument dan blokfluit willen leren spelen is clarineo wellicht een goed alternatief. Een ander slag- of blaasinstrument kan natuurlijk ook.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan via het secretariaat bij Sharon Hofman: info@harmoniesint-jan.nl. Kijk voor meer informatie over Harmonie Sint Jan op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden