CRK Praise the Lord
CRK Praise the Lord (Foto: R. Abbink van Krastvast)

Jubileumconcert 25 jaar C.R.K. Praise the Lord

  Cultuur

NOTTER - In 1984 werd het jongerenkoor Praise the Lord opgericht.Vanaf het begin heeft men Jan Quintus Zwart bereid gevonden om als dirigent leiding te geven aan het koor. Vol enthousiasme werd er gerepeteerd en er is een mooi repertoire opgebouwd.
Er werd in de afgelopen 25 jaar medewerking verleend aan diverse kerkdiensten. Daarnaast werden er ook al snel jaarlijks eigen concerten georganiseerd. Bij alles stond het samen en loven en prijzen van God centraal. Het koor heeft ook meegewerkt aan een aantal C.D. opnames.
In de loop van de jaren is het leden aantal heel wisselend geweest. Enkele leden zijn het koor vanaf de oprichting trouw gebleven en gelukkig is het koor door de jaren heen altijd op sterkte gebleven om met veel passie te kunnen blijven zijngen. Een aantal jaren geleden is de naam jongerenkoor veranderd in Christelijk Regionaal Koor Praise the Lord, maar de leiding bleef al die jaren in handen van Jan Quintus Zwart.
Bij het nadenken over de invulling van het jubileum was al snel duidelijk dat het 25 jarig bestaan moest leiden tot een jubileumconcert. Voor het programma is gekozen voor een soort van Memory Lane. Het koor zal liederen zingen die door de jaren heen deel uitmaakten van het repertoire, maar ook nieuwe liederen zullen deze avond te horen zijn.
Het koor is blij dat ze deze avond mogen rekenen op de professionele begeleiding van Jan Lenselink op vleugel, Ronald IJmker op orgel, Silvia Maessen op contrabas, Noortje Middelkoop op fluit en Mark Wester op percussie.
Het jubileumconcert vindt plaatst op zaterdag 5 oktober en zal gehouden worden in K.C. Sion aan de Johannes Vermeerstraat 2 in Rijssen. Het concert begint om 19.30 uur, maar de kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, maar er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden