Annemarie Oster in bibliotheek Wierden


Annemarie Oster in bibliotheek Wierden

  Cultuur

WIERDEN - Schrijfster Annemarie Oster houdt donderdag 12 januari een lezing in Wierden.

Oster komt op uitnodiging van de Culturele Raad Wierden naar Wierden. De lezing wordt gehouden in de bibliotheek aan de Pouliestraat en begint om 20.00 uur.

Annemarie Oster werd geboren in 1942 in Den Haag. Haar ouders speelden beiden toneel, o.a. bij de Nederlandse Comedie. Zij bezocht het gymnasium in Amsterdam en zat een paar jaar op kostscholen in Zwitserland en Engeland. Daarna volgde zij de opleiding aan de Toneelschool. Ze ging werken als omroepster voor de VPRO en werd na verloop van enige tijd gevraagd voor het satirische televisieprogramma Hadimassa. Hier bleef zij vijf seizoenen.

Bij een presentatie van het Grand Gala du Disque ontmoette Annemarie Oster John Vis, met wie zij trouwde en kinderen kreeg. Tijdens haar huwelijk ging zij zich toeleggen op het schrijven van verhalen en schreef zij verschillende boeken, waaronder Een moeder van Niks over de moeilijke taak van het opvoeden en een biografie over haar moeder Ank van der Moer, Kouwe wind Ank. Daarnaast publiceerde zij in diverse kranten en tijdschriften en schreef zij recensies van toneelstukken voor HP/De Tijd.

De laatste jaren houdt zij zich vooral bezig met het schrijven van columns bij een aantal kranten en tijdschriften. Die columns zijn gebundeld in het boek Sjans en in 2012 in Mooi geweest. Haar productieve leven werd na de presentatie van haar laatste boek beloond met een lintje.

Annemarie Oster zal over haar leven en werk vertellen op donderdag 12 januari 2017 om 20.00 uur in de bibliotheek van Wierden.
Kosten: euro 7,50 inclusief koffie of thee voorafgaand aan de lezing.
Voorverkoop: boekhandel Reterink en de bibliotheken van Wierden en Enter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden