Het gospelkoor Reach Out is al ruim een jaar op het voorbereiden op het jubileumconcert dat plaatsvindt op zaterdag 10 november.
Het gospelkoor Reach Out is al ruim een jaar op het voorbereiden op het jubileumconcert dat plaatsvindt op zaterdag 10 november. (Foto: Reach Out)

Reach Out geeft muzikaal jubileumfeest

  Cultuur

WIERDEN - Gospelkoor Reach Out geeft op zaterdag 10 november een concert met 'What a gift' in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat in Wierden. Het koor bestaat 25 jaar en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Ruim een jaar geleden is onder leiding van dirigent Nico Griffioen begonnen met het instuderen van een aantal nieuwe gospelsongs. Er zijn arrangementen geschreven door Gerja van der Beek voor dwarsfluit en saxofoon. Haar moeder Renie mag ze tijdens het concert ten gehore brengen. Ze speelt samen met twee zoons, Yorrick op basgitaar en Jens op synthesizer. Vader Hendrik-Jan is lid van het koor dus deze familie heeft een grote inbreng. Het combo bestaat verder uit Henri Zeeman (drums) en Lex Griffioen (piano). Lex Griffioen (geen familie van) is al meer dan 15 jaar de vaste begeleider van Reach Out en heeft met zijn absolute gehoor en conservatoriumachtergrond een belangrijke inbreng.

Het koor heeft onder leiding van dans- en stemcoach Tessa Kortenbach aandacht besteed aan uitstraling en podiumtechniek. Koorlid Jos Abrahams heeft bij elk nummer een visuele presentatie gemaakt die de liederen ondersteunen, vertalingen te geven waar dit nodig is en aansluiten bij de belichting die verzorgd wordt door Marcel de Boer van Exes Light & Sound. Het geluid wordt verzorgd door de vaste geluidsmensen van Reach Out: Pim Spackler, Henri Gerrits en Remco Wanschers. Zij mogen zorgen voor een goede balans tussen koor, solisten en combo.

Reach Out heeft in al die jaren bijna 200 koorleden gehad. Al snel ontstond het idee om oud-leden te vragen het eerste deel mee te doen. Resultaat: bijna 50 oud-leden staan te trappelen om te laten horen dat ze het zingen nog niet verleerd zijn. Het wordt een muzikaal feest met 80 zangers en zangeressen op het podium. Liederen als 'Agnus Dei' van M.W. Smith en 'When you believe' uit de animatiefilm Prince of Egypt klinken met 80 koorstemmen heel bijzonder.

Het koor heeft het thema 'What a gift' aan dit concert verbonden omdat onder deze titel het komende jaar een themadienst wordt aangeboden aan kerken in de regio.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Reach out en bij Kantoorboekhandel Reterink aan de Stationsstraat. Ze zijn ook via e-mail te bestellen op 25jaarreachout@gmail.com en eventueel ook nog 's avonds aan de zaal. De kaarten kosten 10 euro (inclusief consumptie in de pauze) en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Meer berichten