Logo dedriehoek.net


Harmonie St. Jan naar nieuw seizoen

  Cultuur

Wierden - Harmonie Sint Jan bereidt zich voor op het nieuwe seizoen. Voor de jeugdleden staat er veel op de planning: de eerste blokfluitlessen voor de jongsten, de Efteling, het Wiezo-optreden en natuurlijk het jeugdweekend.

De lessen algemene muzikale vorming (AMV) starten op 8 september. De lessen zijn op vrijdagmiddag van 17.15-18.00 uur. Wilt u uw kind laten kennismaken met muziek, dan bent u van harte welkom (zie contactgegevens onderaan om aan te melden).

Eerste grote concert

Naast de reguliere lessen zijn er diverse voorspeelmomenten. Esther Baas, dirigent van de AMV: 'Het sinterklaasconcert is altijd een hele happening, waarbij Sinterklaas ook nog eens aanwezig is. De AMV laat dan horen wat ze al in korte tijd hebben geleerd. Daarna is er het nieuwjaarsconcert, wat voor de AMV altijd erg spannend is, met name omdat het hun eerste grote concert is.'

Het lesjaar wordt afgesloten met het diplomaconcert. De AMV-leerlingen laten dan horen wat ze in een jaar hebben geleerd.
En dat ze er klaar voor zijn om door te stromen naar een ander instrument.

Naast concerten organiseert de vereniging nog veel meer. "Het jeugdweekend is de allerleukste activiteit van het jaar. Samen leuke activiteiten doen en muziek maken. We sluiten het weekend altijd af met een concert op locatie, waarbij de ouders uitgenodigd worden", vertelt Esther.

Sinds kort heeft de vereniging ook een jeugdbestuur, van waaruit nog meer activiteiten worden georganiseerd. "Het jeugdbestuur probeert regelmatig leuke activiteiten te regelen. Denk aan een disco avond of een filmavond."
Voor de jeugdleden die al wat verder zijn, staat er ook een aantal leuke activiteiten op de planning, zoals het Wiezo-optreden. Grootste activiteit voor het B-orkest is dat zij in oktober weer mogen spelen in de Efteling en kunnen genieten van de attracties.
Waarom muziekles en geen voetbal? Esther: "Je zult het misschien niet denken, maar er zijn veel overeenkomsten tussen muziek en sport. Bij allebei werk je met je lichaam en moet je je spieren onder controle hebben. Ik merk bij heel veel kinderen dat ze rustig worden wanneer ze muziek maken. Als ze iets dwars zit, spelen ze het van zich af. Dit gebeurt natuurlijk ook bij sport, maar bij muziek gaat dat natuurlijk sowieso niet op een agressieve manier."

Een leerling aanmelden kan door contact op te nemen met Jacquelien Brand, 0546 575 703 of info@harmoniesint-jan.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox