Logo dedriehoek.net


Expositie 'Schatten uit de kelder'

  Cultuur

Wierden - Wethouder Rosalien Slagers verricht zaterdag 9 september om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Wederden: 'Schatten uit de kelder'. De expositie is te zien in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat.

De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek met ingang van woensdag 13 september en duurt tot en met zaterdag 16 december. Er is heel veel moois binnengekomen in de loop der jaren, maar daar het onmogelijk is om de bezoekers alles te laten zien, is er een keuze gemaakt uit de vele 'schatten' uit de kelder van de HKW. De goederen zijn ingedeeld in thema's.

Bij 'Fotoboeken' zijn schoolfoto's, trouwfoto's en een groot aantal foto's van Oud Wierden te zien. Aanvullingen en opmerkingen zijn van harte welkom.
Het thema 'Bibliotheek' laat een selectie uit de boeken van de Kring zien. Er is een verkoop van overtollige en/of dubbele exemplaren waarvoor zelf de prijs bepaald mag worden. De opbrengst komt ten goede aan de verdere ontwikkeling van het nieuwe open archief. Eind september en eind november wordt op een vrijdagavond een grote boekenmarkt gehouden. De data worden nog bekend gemaakt.

Bij 'Textiel' is te zien in welke staat de Historische Kring oude knipmutsen soms ontvangt en uiteraard ook hoe zo'n muts na de nodige zorg door de vrijwilligers er weer als nieuw uit kan zien. Daarnaast komen de thema's Huishouden, Speeltjes en spelletjes, Reformatie. Bioscoop, Voorwerpen en Kunst aan de orde.

Veiling
Op vrijdag 20 oktober wordt er een veiling georganiseerd waar de bezoeker kan bieden op werk van Ingrid. De opbrengst komt ten goede aan stichting EKIKO.

Open archief
Tijdens deze tentoonstelling wordt ook gestart met het project "open archief", dat beoogt bezoekers in staat te stellen zelf te snuffelen in al hetgeen digitaal is opgeslagen. Dit project is nog lang niet afgerond, maar men kan in ieder geval reeds zoeken naar oude pasfoto's en bidprentjes.

Gedurende de expositie is voor de jonge (maar ook voor de nieuwsgierige oudere) bezoeker een schatkaart ontwikkeld met een zoektocht door de expositie en enkele vragen waarop een antwoord moet worden gezocht.

Openingstijden: Wo. en do. van 14.00 tot 17.00; vr. van 15.00 tot 21.00 en za. van 11.00 tot 16.00 uur. Groepen op afspraak via email leta.evers@outlook.com (ook buiten de openingstijden).
De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox