Logo dedriehoek.net


Theater op de straat

  Cultuur

WIERDEN - Wierden mag zich ook in 2017 weer verheugen op een dag met buitentheater. De negende editie van het Internationale Straattheater verandert vrijdag 8 september het centrum van Wierden in één groot theater.

Het is altijd heel fascinerend hoe artiesten de straat kunnen gebruiken voor hun specifieke act of voorstelling. De straat als decor van het theater betekent dat alledaagse objecten ineens gebruikt worden als onderdeel van een show. Het betekent dat argeloze bezoekers van het centrum onverwacht worden aangesproken om een actieve rol te gaan spelen in een voorstelling op straat. Dacht je te gaan shoppen, sta je ineens tegenover een groep een breed publiek een rol te spelen in een of andere straattheateract...

Het Internationale Straattheater strijkt vrijdag 8 september van 16.00 tot 21.00 uur neer in Wierden met een heel gevarieerd en verrassend programma. Het publiek kan genieten van het poppentheater voor de kinderen van Compagnia La Fabiola uit Italië (Milano Piazza), van de circusachtige voorstelling met hoge eenwielers van de groep the Flying Dutchmen uit Nederland (IJzeren Pot Arena, van de komische act van Muzikanty uit Polen. Zij zetten de Oale Marcktplaats op z'n kop met een zeer gevarieerd muziekprogramma, waarbij het publiek actief wordt betrokken. Het tentjestheater van Pikz Palace uit België acteert op Pearle's Place. Elke twaalf minuten kunnen een beperkt aantal bezoekers een kijkje nemen in een wagen, die is ingericht als theater.
Tenslotte is er de jongerentheaterklas van Kaliber Kunstenschool, die een aantal opvoeringen gaat geven op het Cogas Cultuurplein. De mobiele voorstelling van het Belgische duo Abbraccio volgt de WiWi-route door het centrum.

Word donateur!

Het Straattheater komt naar Wierden dankzij een groot aantal bereidwillige sponsoren en donateurs. Word vriend van StraattheaterPlus. Als bezoeker, die geniet van dit straattheater kan men een bijdrage leveren via een donatie van 10 euro per jaar. Zie:
www.straattheaterplus.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox