Logo dedriehoek.net


Galerie Tolg’Art in Wierden opent het nieuwe expositieseizoen met blues en beeldende kunst! Kunst om je tranen te glimlachen

  Cultuur

WIERDEN – Zaterdagmiddag 2 september opent Tolg’Art het nieuwe expositieseizoen. Gerrit Dannenberg, directeur van het Rijssens Museum, zal om 14.30 uur de officiële opening verrichten. Singer-songwriter en bluesgitarist Henk Schipdam verzorgt de muziek. Zaterdagmiddag is ook de opening van de nazomerexpositie. Exposerende kunstenaars zijn Jan Aanstoot en Marinel Vieleers uit uit Wierden en Harjo Martinus uit Zwartsluis. Ze zijn zaterdagmiddag ook aanwezig.

Marinel Vieleers houdt vooral van het onvolmaakte. Dat kunnen vervallen huizen zijn, oude gebouwen, maar ook menselijke emoties. Hoe beleven mensen hun bestaan? Marinel toont hen in hun naakte persoonlijkheid: karakters met littekens van het leven, nooit uitgekomen dromen, verdriet, vreugde en tegenslag. Vieleers beelden zijn spiegels voor de toeschouwers. Maar haar beelden hebben ook humor; om je tranen te glimlachen.

Harjo Martinus groeide op in Zwartewa­terland. Zijn eerstegraads bevoegdheid behaalde hij aan de Academie Miner­va in Groningen. Hij was pabo-docent, designer, bouwvakker en sinds 1990 fulltime beeldend kunstenaar. Martinus’ schilderijen zijn persoonlijke interpretaties van landschappen, stadsge­zichten, havens en stillevens. Opzettelijk en doordacht knoeit hij met verf en vangt zo het licht op geheel eigen wijze. Kleurvolle, fors opgezette doeken, wankel balancerend tussen abstract en figuratief.

Jan Aanstoot studeerde aan de Academie voor Beeldende Kun­sten in Arnhem. Klassiek geschoold, maar gaandeweg werd zijn werk steeds expressionistischer en abstracter. Vooral klassieke muziek is zijn onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar ook de sfeer van Italiaanse, Zuid-Franse en Hollandse landschap­pen zijn regelmatig zijn onderwerp. Af en toe komt de horizon weer in zijn werk terug. Een beeld dringt zich bij hem op en vraagt om geschilderd te worden. Al werkend komt hij tot steeds nieuwe ele­menten die het oorspronkelijke uitgangspunt zelfs kunnen veranderen. Zijn schilderen is zoektocht die leidt naar een beeld waarvan hij ineens beseft dat hij daarnaar op zoek was.

De expositie loopt tot en met 7 oktober 2017.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox