Logo dedriehoek.net


Robben en veteranen naar Het Verzet Kraakt

  Cultuur

WIERDEN - Burgemeester Robben bezoekt samen met veteranen uit de gemeente Wierden woensdag 30 augustus de voorstelling Het Verzet Kraakt op het Indiëterrein in Almelo.

In het kader van Veteranendag ontving burgemeester Robben in voorgaande jaren zo'n dertig veteranen op een locatie in Wierden. Maar niet dit jaar. Op woensdag 30 augustus gaan burgemeester Henk Robben en zijn echtgenote een avondje uit met de veteranen. En wel naar de theatervoorstelling Het Verzet Kraakt. De belangstelling voor deze bijzondere veteranendag is groot.

Daarbij zijn alle in de gemeente Wierden wonende veteranen uitgenodigd en ook mogen ze iemand meenemen. Als ze op woensdagavond aankomen in Almelo, vangt burgemeester Robben hen daar op. Daarna loopt het bijna 80-koppige gezelschap naar de theaterlocatie op het Indiëterrein, waar de voorstelling zal plaatsvinden.

2016 en daarvoor

In 2016 was er een Twentse Veteranendag op landgoed den Vossenbosch in Wierden. In de jaren daarvoor ontmoetten veteranen elkaar in de Burgerzaal van het gemeentehuis, bij de Historische Kring Wederden of in zalencentrum Het Anker. Tijdens deze bijeenkomsten konden de aanwezigen luisteren naar een lezing over een onderwerp gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Als feestelijke afsluiting kregen de veteranen een lunch aangeboden.

Grootste bankroof

Dit keer gaan de Wierdense veteranen dus op uitnodiging van de burgemeester naar de theatervoorstelling over de grootste bankroof aller tijden. Burgemeester Henk Robben: "Ik ben heel benieuwd naar de show. En dat ik hier naar toe mag, samen met mensen die voor onze veiligheid hebben gevochten, geeft het een bijzondere lading."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox