Moluks basis kookboek nu verkrijgbaar

Moluks basis kookboek nu verkrijgbaar

  Cultuur

WIERDEN - Het "eerste Molukse recepten kookboek", dat in februari 2015 begon als een succesvol crowfundingsproject, veranderde gaande weg in een drama, maar werd door een aantal enthousiaste personen opgepakt en de geboorte van het "Moluks basis kookboek" werd een feit.

Terug naar het begin: In februari 2015 werd via doorgaan.nl (een crowdfundingssite) een beroep op o.a. de Molukse gemeenschap gedaan om te investeren in het "eerste Molukse recepten kookboek". Binnen zeer korte tijd was het benodigde bedrag bij elkaar verzameld en kon de initiatiefnemer beginnen aan de uitvoering van zijn plan. De recepten werden beschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd, een uitgever werd gevonden. Echter toen liep alles mis…………

De initiatiefnemer laat ineens niets meer van zich horen, lijkt van de aardbodem verdwenen. Op berichten op de speciale Facebookpagina wordt niet meer gereageerd, op mails komt geen antwoord, op voicemail berichten komt geen reactie en zelfs voor doorgaan.nl blijkt hij onvindbaar.

Toen de berichten in de Facebookgroep steeds meer de "verkeerde kant" op leken te gaan hebben de huidige initiatiefnemers van de het huidige Moluks basis kookboek elkaar gevonden en onder aanvoering van Peter Kwinten is er veel werk verzet. Alle benadeelden, schrijvers, uitgever, etc. werden benaderd. Uiteindelijk is er door veel werk te verzetten, veel te praten en natuurlijk veel medewerking, zeker ook van benadeelden, het initiatief genomen om het boek onder de naam "Moluks basis kookboek" te gaan uitgeven.

Tussen het besluit om het boek toch te gaan uitgeven en het daadwerkelijke eindresultaat zit uiteindelijk toch weer een periode van onzekerheid, want hoe zit het met bijvoorbeeld de rechten, is er voldoende interesse voor het boek. Ja, is uiteindelijk het antwoord. En zie daar, het "Moluks basis kookboek" ligt deze week in de winkel bij Boek en Kantoorvakhandel Reterink. De reserveringen overtreffen alle verwachtingen.

Tijdens de Pasar Maluku op de Wiezo-zaterdag zal Boek en Kantoorvakhandel Reterink een speciale tafel inrichten met boeken over de Molukse geschiedenis en natuurlijk het "Moluks basis kookboek". U vind Boek en Kantoorvakhandel Reterink aan de Stationsstraat 3a en bent van harte uitgenodigd.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden