Logo dedriehoek.net


NoyaLohyNoya op Pasar Maluku

  Cultuur

WIERDEN - Team Pasar Maluku zet de laatste puntjes op de i. Nog anderhalve week en de vijfde Pasar Maluku wordt officieel en ludiek geopend. Dat gebeurt zaterdag 22 juli om 10.00 uur bij de Pasar Maluku op de Appelhofdwarsstraat.

Het programma voor die dag mag er wezen. Oosterse geuren en kleuren vanaf de circa vijftig kramen. Met op het culinaire plein verkrijgbaar saté, tjendol (ijskoude drank van suiker en kokos), ketupat (rijst gekookt in bananenbladeren), pisang goreng, loempia's, gado gado, SOTO en broodjes rendang (gekruid stoofvlees)!

Molukse muziek

En natuurlijk is er de Molukse muziek. Optredens zijn er van Harry Matulessy, NoyaLohyNoya, Satu Ikatan Tali en Groove Xperience.

Noyalohynoya bestaat uit drie solisten die gedrieën een ijzersterk trio vormen. Percussionist/arrangeur Nippy Noya is onder andere bekend van Massada, Jan Akkerman en JJ Cale en van Eric Burdon, Rosa King, Billy Cobham, Udo Lindenberg en hij is tevens de coach van het Moluks Wierdense Sapa Lawan. Wim Lohy is afgestudeerd als klassiek gitarist aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Behalve gitarist is hij zanger. Lisa Noya gaat, na ruim twintig jaar op de planken te hebben gestaan met Mai Tai, Haddaway, Karin Bloemen en diverse andere acts, soloshows en grote live orkesten, met de akoestische set terug naar haar muzikale Molukse basis. Lagu Lagu, oftewel de traditionele Molukse liederen (folksongs) die zij koesteren, vormen de basis van het trio.
Inmiddels varieert hun stijl van Molukse folksongs naar Amerikaanse pop, soul en R&B. De stukken zijn bewerkt naar hun typische NoyaLohyNoya sound.

Gospelzanger Harry Matulessy komt speciaal overgevlogen uit de Molukken en begeleidt zichzelf op de gitaar.

De Molukse vocal groep Satu Ikatan Tali spelen en zingen voornamelijk traditionele Molukse liederen in Bahasa Tanah (oorspronkelijke taal op de Molukken, het Alfoers) en in Bahasa Melayu (Moluks Maleis).

Groove Xperience. een zevenkoppige soul/funk/disco formatie, zorgt voor een spetterende afsluiting.

Workshop Cajon

Cajonschool Marco verzorgt een workshop Cajon tijdens de Pasar Maluku. De cajon is een kist. De drummer zit er op en drumt er op. De cajon is een instrument dat je snel leert te bespelen. Iedereen kan meedoen aan de workshop. Deelname is gratis. Er wordt eerst geoefend en daarna laten de cursisten op het podium horen wat ze geleerd hebben. Aanmelden voor de workshop kan op de dag zelf op de Pasar Maluku.

Reageer als eerste
Meer berichten