Mojo en Ollie vermaken zich prima samen.
Mojo en Ollie vermaken zich prima samen. (Foto: Jolanda - Kittens Wierden)

Column Jolanda - Kittens Wierden: 'Nog even genieten van dit mooie stel'

  Column

Zelda is weer helemaal opgeknapt. De koorts was gelukkig snel weg met dank aan de antibiotica. Het vermoeden is er dat het een heftige reactie is geweest op de eerste enting. Zelda is ook een klein iel meiske misschien kwam daar door de enting extra hard aan. Ondertussen staat ze haar mannetje weer. Ze laat zich echt niet de kop zitten door haar grote fluffy broers en Ollie die drie koppen groter is dan haar.

Gelukkig hebben de jongens verder nergens geen last van gehad en zetten ze nu met elkaar de KittenKeet weer gezellig op stelten. Na de antibioticakuur vond ik het nog wel even spannend of haar lichaampje het weer zelf kon oppakken.

Gelukkig wel en na ruim een week zonder medicatie mochten ze met z’n viertjes naar dierendokter Rianne voor hun extra check-up en tweede enting.  Dierendokter Rianne heeft ze extra goed bekeken: ze zijn alle vier gezond verklaart en kregen hun tweede enting. Pfff, dat vond ik nog wel even een dingetje. Daarom heb ik ze heel goed in de gaten gehouden. Regelmatig zat ik met een kop thee bij ze in de KittenKeet. Ik was zo bang dat het misschien weer fout zou gaan. Gelukkig kregen ze geen reactie en kunnen ze op eigen pootjes gaan staan. De baasjes zijn weer gebeld en afspraken zijn gemaakt.

Maatje voor Ollie
Maar voordat ze op eigen pootjes gaan staan, ga ik bij het asiel een maatje voor Ollie zoeken. Hij zou samen met zijn broer Zipper op eigen pootjes gaan staan.  Helaas is Zipper overleden en nu heeft het vrouwtje van Ollie mij gevraagd om voor hem een maatje te zoeken. Ze vertrouwt mij dit toe omdat ik Ollie het beste ken en weet welke kitten er wel en welke juist niet bij hem past.

Ik maak een afspraak bij Sanne, leg haar mijn verhaal uit en vertel over Ollie. Sanne was meteen overtuigd dat er dan wel eens een goede match met Bobby kon zijn. Vol goede moed ging ik naar het asiel. Ook wel een beetje gespannen, want het is nogal een dingetje om een kitten voor een ander uit te kiezen.

Eenmaal bij het asiel zette Sanne Bobby al snel op de arm. Een prachtig mooi zwart met wit katertje. Hij knorde er vrolijk op los. Maar ik wilde natuurlijk nog even verder kijken. Toen ik Bobby losliet ging hij weer lekker boven op de krabpaal zitten om verder geen aandacht meer aan mij te schenken.

Al kletsend
Ik ging op de grond zitten en toen kwam er een leuke cyper met wit dametje al kletsend naar mij toe.
We hadden even een gesprek op niveau en toen vertrok ze weer naar buiten om af en toe terug te komen om haar verhaal verder te vertellen. Heerlijke dame, maar geen match voor Ollie.

'Voelde goed'
Al die tijd kwam er een zwart met wit katertje naar mij toe. Hij deed een poging om mij van opzij te koppen. Hij liet zich spontaan op mijn schoot vallen en liet zich volop knuffelen. Dit voelde goed. Dit zou het maatje van Ollie worden.

Volop meedraaien
Nadat ik alles mee had gekregen van Sanne vertrok ik samen met Mojo richting huis. Eenmaal thuis heb Mojo snel de nageltjes geknipt en vervolgens bij het kwartet in de KittenKeet gedaan. Mojo was meteen welkom en draaide meteen volop mee.

Mooi stel
Ondertussen zijn Ollie en Mojo maatjes, ze hebben elkaar gelukkig gevonden. Nog even kan ik genieten van dit mooie stel en dan gaan ze op eigen pootjes staan. Dan is het tijd voor iets nieuws. Een nieuwe uitdaging dus, in mijn volgende column meer daar over.

Facebookpagina
Ben je nu al nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op mijn Facebookpagina Jolanda - Kittens Wierden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden