Logo dedriehoek.net


Column Jolanda Kittens Wierden: Moeilijke momenten

  Column

Het ging afgelopen week heel anders dan verwacht. De afspraken waren gemaakt om Zipper, Ollie, Boaz, Spencer en Zelda te gaan plaatsen. Zoals elke morgen was ik de KittenKeet aan het aanvegen, dweilen en de poepbakken aan het schoonmaken. 

Normaal komen ze mij allemaal helpen, maar niet die woensdag. Zipper keek op afstand toe. Ik pakte hem op met de vraag of hij vandaag zijn dag niet had. En ik voelde meteen aan zijn zooltjes dat hij veel te warm was. Daarop heb ik zijn temperatuur opgenomen: maar liefst 40.9. Vervolgens heb ik Dierenartsenpraktijk Riessen gebeld. Gelukkig kon ik er snel terecht. Zipper kreeg antibiotica, hij had vermoedelijk een reactie op de enting. Ook Zelda kreeg koorts twee dagen later dus zij kreeg ook antibiotica. 

Helaas was Zipper te verzwakt, ondanks alle goede zorgen en extra aan sterk pap is hij 's nachts overleden. Verschrikkelijk om een kitten s’morgens zo te vinden. Ik heb ook even met Zipper op de arm gehuild. Dit blijven altijd verschrikkelijk moeilijke momenten. Wat het nu extra moeilijk maakt, is dat er al baasjes waren die zich op de komst van Ollie en Zipper hadden verheugd. Ik had al wel contact gehad met allemaal om te zeggen dat het plaatsen werd uitgesteld, maar nu moest ik bellen met dit nare bericht. Daar had ik even niet de moed voor en heb ze een appje gestuurd. Ik was te van slag om te bellen, maar vond wel dat ze het moesten weten. 

Een dag later heb ik een goed gesprek met het aanstaande baasje. Ook die was van slag, wat heel normaal is. We hebben afgesproken dat ik een vriendje voor Ollie ga zoeken zodat er strakjes toch twee kittens bij hen kunnen gaan wonen. 

In de gaten houden
Voorlopig worden de vier muiters nog niet geplaatst, eerst de antibioticakuur afmaken. Dan duimen dat het lijfje het zelf kan oppakken. Als er geen klachten komen, dan kan het een week na hun enting. Ik zal ze daarna extra in de gaten houden voordat ze op eigen pootjes gaan staan. Voor nu doen ze het goed. Zelda is nu al weer een week koortsvrij. Ollie, Boaz en Spencer hebben gelukkig nergens geen last van gehad, maar ook hen hou ik extra goed in de gaten.

Betrokkenheid
Ik heb ook de spulletjes binnen die ik geshopt had met het geld wat de prachtige mooie gehaakte kittenmeisjes hebben opgebracht. Dierendokter Wendy had voor mij een nieuw warmtematje besteld. Nu blijkt het matje voor mij onbetaalbaar en kreeg ik deze van DierenartsenPraktijk Riessen. Heel erg bedankt, met dit nieuwe matje gaan er weer heel wat kleine kittens warmpjes bij liggen.

Ook kreeg ik een berichtje van Gerlinde van dierenspeciaalzaak Te Morsche uit Wierden of ik nog brokjes en zachtvoer kon gebruiken voor mijn gastkittens. De brokjes zijn over de datum en mochten niet meer verkocht worden, maar zijn verder nog goed. Natuurlijk kon ik dit gebruiken. De vier gastmuiters smullen er al lekker van. Dierenspeciaalzaak Te Morsche: bedankt hiervoor, super dat jullie aan mijn gastkittens denken!

Het is bijzonder dat er zoveel mensen aan de kittens denken. Niet alleen vind ik het mooi dat ik spullen krijg, maar ook de betrokkenheid. Dit was ook heel erg zichtbaar op mijn Facebookpagina Kittens Wierden na het overlijden van Zipper. Superlieve berichtjes met troostende woorden, dat doet mij goed. Soms word ik er stil van en dat is echt niks voor mij, zullen degenen die mij kennen zeggen.

Meer berichten