Foto: Jolanda

Column Jolanda - Kittens Wierden: Als een malle

  Column

Friday staat ondertussen op eigen pootjes in Almelo. Hij kreeg een grote zus Saartje en een grote broer Zorro (oud-gast kitten van mij). Friday is inmiddels met alle twee dikke vrienden. Hij heeft de mooie naam Fritz gekregen. Het was hier echt een heerlijk open vrolijk en sociaal manneke die hier nu oprecht gemist wordt. Maar mijn taak zat erop en het was tijd om op eigen pootjes te gaan staan.

Ollie en Zipper gaan nu als een malle. Ze groeien goed en zijn verhuisd van de warmtebox naar een kooi op de keukentafel. In deze kooi staat ook een poepbak en die hebben ze na een paar dagen ook al ontdekt. Ze plassen en poepen nu alle twee al keurig op de bak. Ik vind het zo knap dat ze dat zo snel in de gaten hebben. 

Ollie kreeg een dikke bult op zijn schoudertje, dat bleek een abces te zijn. Waarschijnlijk een reactie op de prik die hij heeft gehad met vocht. Na een paar dagen knapte het open. Ik heb het abces goed leeg gedrukt en uitgespoeld. Daarna moest ik het wondje zalven. Om te zorgen dat Zipper niet onder de zalf kwam moest Ollie een rompertje aan. Maar zulke kleine rompertjes zijn er niet. Ik heb toen van een sneakersokje een rompertje gemaakt. Eerst vond Ollie zichzelf heel erg zielig, maar al snel kon hij alles weer ook met rompertje aan. Gelukkig genas de wond snel en kon dis ook het rompertje snel weer uit. Er moeten nu alleen nog weer haartjes op het wondje groeien en je ziet er niets meer van. 

Nu ze groter worden ook even goed bekeken of ik het wel goed gezien had dat Ollie en Zipper katertjes zijn. Ollie is inderdaad een katertje, maar Zipper is toch stiekem een heel mooi stoer meiske. Het was ook zo moeilijk te zien, want ze waren wel heel erg klein toen ze hier te gast kwamen.

Goudbloemen
Onlangs kwam Lotte spontaan binnen lopen met twee superleuke bloempotjes. Ze had er mooie goudbloemen ingezet uit de moestuin van haar moeder. Zo lief en erg leuk. Lotte en Erna, nogmaals bedankt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden