Foto: Jolanda Kittens Wierden

Column Kittens Wierden: Voorzichtig ontdekken

  Column

In mijn vorige column schreef ik dat ik een vierling van nog geen 24 uur oud te gast had gekregen. Alle vier dronken ze meteen goed, maar ze kwamen niet aan. Na een week kregen ze ernstige diarree en vielen ze ook af. Daarom ben ik overgegaan op andere melk die voedzamer en beter is voor deze hele kleine kittens. Helaas was het voor twee al te laat. Samen met dierendokter Gilles hebben we Hummer uit zijn lijden verlost en kleine Pollewop is helaas in de nacht daarna overleden.

Verhuisd
Gelukkig doen de andere twee het voor nu goed. Ollie en Zipper drinken goed van de nieuwe melk. Ze zijn ondertussen verhuisd van de box met warmtemat naar een kooi op tafel waar ik ze extra goed gaten kan houden. Ook staat er een poepbakje in. Die hadden ze na twee dagen al ontdekt. Allebei doen ze hun behoeften op de bak. Het is verschrikkelijk knap dat ze dat al zo snel in de gaten hebben.

Ontdekken
Ollie en Zipper zijn nu ruim vier weekjes oud. Voorzichtig gaan ze ontdekken. De oogjes zijn dan wel open maar ze zien alleen nog maar schaduwen. Ze kunnen nu zo heerlijk onnozel voor zich uit staren. Binnenkort gaan zij beginnen met geweekte brokjes, kijken of ze dat al lekker vinden. Voor nu doen ze het heel goed en ben ik super tevreden.

Friday
Bijna vergeet ik jullie te vertellen dat ik ook Friday te gast heb, een mooie cyperkat. Friday kwam Goede Vrijdag bij Else te gast. Na twee weken kwam hij hier omdat hij bij Else toch soortgenootjes miste. Ik was heel benieuwd hoe Mies zou reageren, want die kleine draak is (nog) geen kittens gewend. Ik had ons kwartet buiten in de ren toen Friday hier werd gebracht door Else. Zo kon hij mooi alles eerst ontdekken. Na een tijdje Mies heb ik binnengelaten. Wat was zij boos op Friday! Brommen, blazen en duidelijk laten merken dat ze hem echt niet leuk vond.

De drie oudsten van ons gingen een tijdje later naar binnen en die keken even naar Friday zo van: oké, het kittenseizoen is weer begonnen' en gaan verder met hun eigen ding. Mies had toch wel even de tijd nodig om eraan te wennen. Gelukkig zijn ze nu grote vrienden.

Het socialiseren is gelukt, want Friday is dikke maatjes met onze eigen poezels en de hondjes. Hij mag graag bij ons op de bankhangen en vindt het geweldig als de vrienden van onze zoon komen, want dan zijn er genoeg die met hem willen spelen.

Friday heeft zijn eerste enting en een chip gehad en mag deze week al op eigen pootjes gaan staan. Afspraak is al gemaakt nu duimen dat er een klik is. Dan gaat hij naar Almelo en krijgt hij een grote zus en broer.

Kun je niet wachten tot mijn volgende column of er een klik was volg dan mijn Facebookpagina: JolandaKittensWierden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden