Roos Barquioua schrijft regelmatig een column voor deze krant.
Roos Barquioua schrijft regelmatig een column voor deze krant. (Foto: )

Spiritueel uit kast komen bij Crea&Cats

  Column

door Roos Barquioua

Ze zit aan de tafel en is voor het eerst bij Crea&Cats. Binnenlopen was spannend, waardoor ze het bleef uitstellen en ze er wat langer over gedaan heeft dan dat ze wilde. Ze kijkt naar buiten en aait over de rug van Mellow (één van onze katten) terwijl ze tot rust komt en voelt 'ik mag er gewoon even zijn'.

WIERDEN - Niks moet, ze drinkt haar kopje kruidenthee in aandacht. Het aaien van de kat is helend en geeft haar de kracht om zich te openen en te ontspannen. We leggen orakelkaarten, dit zorgt ervoor dat ze landt in haar eigen energie en natuurlijke ritme. Ze zucht en weet, de kaarten die ik net heb gelegd liegen er niet om. Ze mag gaan staan voor wie ze is, mag laten zien dat ze geboren is voor geluk. Deze mevrouw hoeft niet haar hele leven vast te houden aan dat kleine meisje wat zoveel leed en pijn heeft ervaren omdat ze nergens bij hoorde en iedereen haar maar raar vond.

Mooie hereniging
Het gesprek dat ontstaat geeft haar vertrouwen, ze komt langzaam spiritueel uit de kast en deelt haar zorgen, gevoelens, vragen en ervaringen met haar oma die al jaren geleden overleden is. Ik luister en geef hier en daar een bevestiging van haar oma door, het is een mooie hereniging tussen twee zielen. Er is een lach en een traan en ze weet dat ze haar zielspad mag omarmen, oma geeft haar een liefdevol zetje.

Reis
Terwijl ze praat ervaar ik dat ik terug ga naar mijn coming out. Voor mij was het de angst voor een oordeel van anderen, ik maakte mijzelf klein of deed juist heel hard mijn best om maar 'normaal' te zijn. Ik sprak niet over mijn contact met mijn gidsen en overleden dierbaren, want ik wist dat niemand dit gaat begrijpen. Op een gegeven moment voelde ik met de ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt, ga ik nooit meer in het hokje 'normaal' passen. Sterker nog: dat wil ik niet meer, en daarmee begon mijn reis naar mijzelf.

Onderdeel
En nu komen er mensen bij mij om zichzelf weer te ontdekken, om in hun kracht te gaan staan! Zo ook deze mooie lieverd van 52 jaar oud. Het is zo mooi om onderdeel te zijn van het proces, haar te mogen coachen en te zien hoe ze de verbinding maakt met zichzelf en met de spirituele wereld om haar heen. Ik ben dankbaar dat ik mij vanuit mijn kennis als medium, mentor en creatief intuïtief inspirator (als je dan toch graag een hokje wil geven aan wat ik doe) kan verbinden met mensen en met Spirit zodat ik de diepere lagen van ons bewustzijn kan aanspreken en kan wakker schudden waar nodig.

Ik heb bewondering voor de energie van het leven en de energie die er om ons heen is. De energie van de natuur en van het universum waardoor wij als mens kunnen verbinden met onze bron en met elkaar hier in dit moment bij Crea&Cats. Ze herkent zichzelf in mij en ik herken haar in mij.

Glimlach
We kijken naar elkaar en er verschijnt een grote open glimlach op haar gezicht terwijl ze zegt 'ik ben dus eigenlijk heel normaal'. Voor mij heeft iedereen een verhaal dat het vertellen waard is. Laten we het gesprek eens aangaan over in jouw kracht staan. Over het plezier, de hobbels, het verdriet, de groei en de leermomenten die met ons mens-zijn verbonden zijn.

Durf
Ik vertel nu met gemak over mijn spirituele bijzonderheden, maar ik heb lange tijd ook aangepast sociaal wenselijk gedrag vertoont dus ik weet als geen ander hoe het is als je niet jezelf kan zijn. Kies jij nog voor een mindere versie van jezelf, het maatschappelijk genuanceerde plaatje? Of durf jij te laten zien wie je echt bent?

Vol vertrouwen
Ik ben in ieder geval blij dat ik nu vol vertrouwen in mijn spirituele kracht sta. Dit geeft mij namelijk de mogelijkheid om te doen wat ik doe en te genieten van een ontmoeting zoals deze.

Wil je meer weten, voel je dan welkom aan de koffietafel bij Crea&Cats! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden