Column Roos Barquioua: samen geluk delen

  Column
Foto:

Het is een mooie zonnige woensdag bij Crea en Cats, er zit verse biologische koffie in mijn mok. De poezels hebben allen hun plekje ingenomen en zijn druk bezig met hun ochtend-wasbeurt. Er staat een fairtrade wierookje te roken, er speelt een rustig muziekje op de achtergrond en vanuit de rust van de koffiemorgen voor 65-plussers bereid ik mij voor op een gezellige creatieve middag met tante C.
We gaan bezig met schilderen van een abstract hart. Hierbij schilderen we vanuit gevoel, dus alles is goed. Persoonlijke ruimte en doen wat goed voelt: daar draait het om. Tante C is graag alleen bij ons, dan is er tijd voor een persoonlijk praatje en haar frutsels van de week en heeft ze geen last van overprikkeling. Omdat wij kleinschalig werken kan dit. Het leuke is dat er dan ook ruimte is voor een bakje koffie aan de overkant of een rondje Wierden wanneer we geen zin hebben in creatief doen. En dat kan met dit lekkere weer zomaar het geval zijn, want tante C houdt van de zon.

Bij Crea en Cats is dagbesteding op maat mogelijk, zowel voor jong als oud. Wij vinden het belangrijk om in het moment te zijn en samen van de paden af te wandelen als dit goed voelt. Voor een creatief brein als het mijne is er niks mooiers dan even buiten de planning om te gaan en samen te voelen wat we gaan doen. Een match made in heaven met tante C en haar ontdekkende geest!

Dagbesteding zoals we het nu kennen is meestal voor mensen die ouder zijn, ziek zijn of niet meer zelfstandig wonen. Bij Crea en Cats is de dagbesteding anders. Je zou kunnen zeggen dat wij een beetje een vreemde eend in de bijt zijn. Vanuit onze kennis en achtergrond kijken we op een holistische manier naar een leuke, uitdagende en creatieve invulling samen met de cliënt. Door persoonlijk af te stemmen op de energie van de cliënt en het werken vanuit gevoel (intuïtie) en verbinding creëren wij een beleving vol geluk. De glimlach van bijvoorbeeld tante C wanneer ze even weer met een kwast aan de slag mag is magisch. Ik geniet dan ook van 'onze dates samen' zoals zij het zo mooi noemt.

Terwijl ik de afwas van een workshop eerder die dag wegzet en de kwasten naar voren breng, zet ik gauw een kaarsje aan. Dat vind ze zo gezellig. Een huiselijke omgeving geeft rust en warmte, en is dus belangrijk bij ons. Wij werken bewust kleinschalig zodat er tijd en aandacht is voor de mens achter de aandoening. Onze jongste cliënt is 3,5 en onze oudste is 92 jaar. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat zij met heel verschillende dynamiek en energie aanschuiven aan de grote knutseltafel. Maar wat de leeftijd of de aandoening ook is bij ons mogen ze even zichzelf zijn! Het is een goede dag voor creatief geluk...

Meer weten over de mogelijkheden voor creatieve intuïtieve dagbesteding bij Crea en Cats? Neem gerust contact op via creaencats@gmail.com.

Mijn naam is Roos en ik ben een natuurlijk medium en creatief-intuïtief inspirator. Ik werk vanuit kracht, passie, intuïtie, creatie, energie, vertrouwen, verbinding en plezier. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat leven vanuit het hart inzicht en inspiratie geeft.

Meer berichten