Column Roos Barquioua: Glans van het gevoelige kind

  Column
Foto:

De zon schijnt naar binnen. Terwijl ik langzaam wakker wordt, luister ik naar de vogeltjes die vrolijk kwetterend hun verhaal vertellen. Ik doe mijn dagafstemming en eet een heerlijk gezond ontbijtje met veel zomers fruit, echt heerlijk!

Er staat een dagje creatieve intuïtieve kindcoaching op het menu bij Crea&Cats in Wierden. Mo en Meisje, onze creatieve en sensitieve therapiekatten kijken me al vol verwachting aan. Deze Mainecoons weten dat we zo op pad gaan, ze weten ook dat ze vandaag mee mogen doen en zelfs een groot onderdeel gaan zijn van het plezier. We werken met een heel dapper dametje van 3,5 jaar. Ze mag bij ons haar natuurlijke zelf zijn. Ze is er om haar angsten te overwinnen: HSP (hoog sensitief persoon) zijn in de wereld van nu is een hele uitdaging. Ik ben dan ook blij dat ik hierin een positief steentje mag bijdragen, haar mag gaan laten ervaren dat het een prachtige krachtige eigenschap is. Het is een geluk om voor een paar uurtjes in het leven van dit prachtige unieke mens te mogen aansluiten, haar te zien ontwikkelen en opbloeien in haar kracht.

Ze komt binnen met haar draakje, haar steun en toeverlaat in het leven. Ze kijkt me vrolijk aan en vraagt: 'Oos gaan we vandaag schilderen met mij?' Tuurlijk gaan we dat doen, tegen dat heerlijke open koppie kan ik niet op! In afstemming met haar gevoel gaat ze dapper aan de slag. Met een kwast en een doek tovert ze een prachtig intuïtief schilderij tevoorschijn. In het moment durft zij op de rug van eenhoorns en draken te rijden naar werelden die buiten de tijd in haar ruimere bewustzijn bestaan? Een wereld waar alles kan en waar dromen ontstaan...

Durf
Al kletsend samen ontdekt ze dat wat ze voelt niet zo raar of anders is als dat ze dacht. Haar hoofdje wordt stiller en haar gevoel spreekt luider en meer geaard, ze durft het. Ze opent haar hart en straalt, creëert haar zielskleuren en laat ze zien aan de wereld. Ik zie dat er een glans ontstaat op haar gezichtje en ik geniet van het moment dat we samen creëren, een plekje voor haar zijn en samen verbinden vanuit herkenning. Jezelf zijn, voelen en aarden, creatief uiten, intuïtief dromen en zijn zoals je bent.

Kracht

Ze komt in haar kracht en in verbinding met zichzelf, haar natuur. Ze laat mij het magische gevoelige kind zien dat er altijd al was en nu mag gaan stralen. Zij mag er in dit moment zijn zoals ze is, puur en vol vertrouwen in haar kracht. Glanzend opent ze een voor een de blaadjes van haar innerlijke bloem en laat zien hoe simpel het kan zijn. Ik zie haar en zij laat zich zien in al haar kracht en pracht, wij zien elkaar.

Mijn naam is Roos en ik ben een natuurlijk medium en creatief-intuïtief inspirator. Ik werk vanuit kracht, passie, intuïtie, creatie, energie, vertrouwen, verbinding en plezier. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat leven vanuit het hart inzicht en inspiratie geeft.

Meer berichten