Foto: Jolien van Gaalen

Column Nanne Bouwman: Feest

  Column

De krant en weekbladen stonden onlangs voor wat betreft het Wierdense nieuws uitvoerig stil bij de doorkomst van de Roparun in Enter. Opgeleukt met een opvallende foto van drie burgemeesters: onze oud-burgemeester Bernhard Kobes woonachtig in Enter, onze oud- burgemeester Henk Robben en de aspirant-burgemeester Doret Tigchelaar-van Oene. Bij de Roparun wordt geld opgehaald voor uitbehandelde kankerpatiënten. Het Team Welkom Wierden schenkt een deel van de opbrengst aan hospice Reggestroom in de naburige gemeente Rijssen. Waar was de burgemeester van Rijssen? Hij had er best bij gekund.

De doorkomst in Enter wordt groots gevierd. Er wordt zelfs een bus ingezet om mensen uit Wierden naar Enter te brengen en terug, neem ik aan.

Schrille tegenstelling
Ik heb veel respect voor alle mensen die zich inzetten voor deze goede doelen. Maar het vieren van feest om geld bijeen te brengen voor uitbehandelde kankerpatiënten vind ik een nogal cynische schrille tegenstelling, waar ik toch wel moeite mee heb. Ik zal er niet bij zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden