Kittens Wierden: 'Al helemaal verliefd'

  Column
Foto: Jolanda

Wat ben ik druk geweest met mensen mailen en benaderen via mijn Facebookpagina Kittens Wierden. Ik had een hele wachtlijst maar zoals wel vaker het geval is blijven daar maar weinig mensen van over die daadwerkelijk nog een kitten willen. Soms hebben ze al een kitten, de ander ziet er vanaf of moet nog overleggen met de ouders, enzovoort. Ik kon het dus even rustig aan doen. En dat was maar goed ook, want de griep kreeg mij te pakken. Woensdag had ik wel afgesproken om kennis te maken met potentiële nieuwe baasjes voor Sylke. Deze kitten werd al vanaf dat ze bij mij te gast was volop gevolgd door de kinderen. De kinderen waren al helemaal verliefd op haar en mama was ook snel om na het zien van alle leuke foto's en filmpjes. Sylke kwam meteen naar hun toe lopen toen ze binnenkwamen, terwijl Velvet en Marshall gewoon bleven slapen. Terwijl de kindjes met Sylke speelden en knuffelden vuurde mama allemaal vragen op mij af. Onder het genot van een kop thee en een glas ranja werden deze snel beantwoord. De plaatsingsovereenkomst werd besproken en ondertekend. Ook de kleine meid wilde haar handtekening zetten. Geen probleem: ook dat kan en mag bij Kittens Wierden. Nadat ik Sylke nog een dikke knuffel had gegeven heb ik haar in de reiskoffer gezet en heb ik ze uitgezwaaid. Sylke krijgt de naam Maartje en komt terecht in een heerlijk warm gezin. Wat zal ze veel aandacht en knuffels krijgen van hen allemaal. Zo mooi om te zien hoe een kitten zijn baasjes uitkiest en vervolgens heel gewoon meedraait in het gezin alsof ze daar altijd al gewoond heeft. Missie geslaagd.

Voor Velvet en Marshall ben ik nog op zoek naar een eigen huis met een gouden mandje. Velvet is een bijzonder mooi blauwgrijs met wit meiske. Velvet moet eerst even de kat uit de boom kijken. Als ze eenmaal op haar plekje is, komt ze regelmatig bij je op schoot liggen. Ze kan superhard spinnen en kan ook goed haar eigen ding doen. Velvet is heel lief en kan goed overweg met onze eigen poezels en hondjes. Als het haar te druk wordt, gaat ze lekker in de hondenmand of op de stoel onder te tafel liggen. Velvet is een heerlijke kletstante en je kunt hele gesprekken met haar voeren.

Marshall is een heerlijk ondernemend manneke. Hij is niet snel bang en laat zich niet op de kop zitten. Hij is erg sociaal en is graag in het gezelschap van onze Fynn. Hij daagt Fynn regelmatig uit en ze kunnen heerlijk met elkaar spelen. Onze poezen vindt Marshall ook geweldig als Fynn niet in de buurt is om te spelen. Marshall kan een heerlijke mopperkont zijn. Als de deur te lang dicht blijft kan hij dat heel goed duidelijk maken. Ook als hij niet snel genoeg zijn favoriete speeltje kan vinden, moppert hij er vrolijk op los.

Contact
Mocht je na het lezen bovenstaande beschrijving contact willen opnemen voor vragen of een kennismaking, dan kan dat via de Facebookpagina Kittens Wierden of via kittenswierden@gmail.com. Ik sta je dan graag te woord. Het zou supergaaf als k het opvangseizoen goed kan afsluiten door deze twee kittens te plaatsen, zodat ze met de feestdagen in hun eigen mandje bij de kerstboom liggen.

Inmiddels heeft Marshall een fijn thuis gevonden. Voor Velvet is Jolanda nog op zoek naar liefdevolle baasjes.

Meer berichten