Kittens Wierden: spelen, stoeien en slapen

  Column
Foto: Jolanda

Sylke en Velvet hebben inmiddels helemaal hun draai gevonden. Eerst vonden ze het allemaal nog wel eng. Logisch, want hier lopen nog twee hondjes, drie grote poezels en de kleine Marshall. En ze moesten natuurlijk wennen aan ons. Wij kunnen ook knuffelen, maar is toch net weer ietsje anders dan hoe Else knuffelt.En dan die rare waterfontein! Gek hoor, zo'n groot bubbelend ding waar je dan ook nog de tong in moet steken om water te drinken. De fontein werd eerst goed getest met de pootjes. Toen bleek dat dat veilig was, werd er gedronken zoals het eigenlijk moet. Dit zijn allemaal leermomentjes. Het is altijd handig dat je als kitten al weet hoe dat werkt voor later als je op eigen pootjes gaat staan.

Slingeren door woonkamer
Marshall vindt de twee dames helemaal geweldig en geniet volop van hun gezelschap. Ze spelen, stoeien, slapen en kroelen met elkaar. Kortom: ze doen nu echt alles samen. Allemaal lief en aardig, maar Marshall vindt het bij ons in de woonkamer veel gezelliger dan met de meiden in de KittenKeet. Nu slingeren ze overdag in de woonkamer en s 'nachts gaan ze naar de KittenKeet. Met uitzondering van Sylke, want die springt over het traphekje en ligt in de nacht bij ons op bed.

De meiden moesten wel wennen aan het best wel opdringerige gedrag van Fynn. Hij prikt regelmatig met zijn dikke natte neus in hun buikje en daar zijn de meiden natuurlijk niet altijd van gediend. Mocht Fynn weer in zo'n bui op ze af rennen, dan springen ze nu op de krabton zodat Fynn niet bij hun buikje kan.

Kitten-APK
Vorige week ben ik met het trio naar Dierenartsenpraktijk Riessen geweest voor de enting en de kitten-APK. Dierendokter Rianne was er deze keer. Alle drie werden ze goed onderzocht door haar. Bij alle kittens waren de oogjes, oortjes, longen, hart, darmpjes, gebit en vacht in uitstekende conditie. Zij zijn allemaal gezond verklaard. Als ze niet ziek worden van de enting mogen ze deze week op eigen pootjes gaan staan.Daar zijn de kittens ook echt aan toe: ze zijn klaar voor het volgende avontuur. Voor Marshall was het nog wel even spannend, want hij heeft toch bij de zesling met de kattenziekte gezeten. Gelukkig is hij niet besmet. Dierendokter Rianne vond het ook leuk om Marshall weer gezond en wel terug te zien. Zij heeft Marshall extra goed onderzocht en geknuffeld.

Klik
De eersten van mijn wachtlijst zijn gebeld om kennis te maken met dit mooie trio. Als er een klik is mogen ze meteen mee met hun nieuwe baasjes. Spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk.

Meer berichten