Leven in de brouwerij

  Column
Foto: Jolanda

Sinds ik wekelijks een column schrijf in De Driehoek krijg ik hele leuke reacties. Bij de supermarkt spreken mensen mij aan en vragen hoe het met de kittens gaat. Bij de huisarts vragen ze of ik nu dat wichie ben dat zoveel katten in huis heeft en elke week in de krant staat. Moet er wel aan wennen maar het is ook wel leuk dat mensen belangstelling tonen en dat ze mijn column lezen en dat het niet ter opvulling is van de krant. Mevrouw B. van 90 jaar die trouw mijn columns leest zocht via de redactie contact met mij. Ze had nog spulletjes van haar overleden poes op de vliering staan en wilde dit graag aan mij geven zodat mijn gastkittens er nog gebruik van konden maken. Wat ik niet zelf kon gebruiken heb ik verdeeld onder ander gastgezinnen zodat er weer menig kitten gebruik van kan maken. Hartstikke leuk!

We waren net terug van de vakantie en toen kreeg ik de vraag van Else of ik twee van haar gastkittens over wilde nemen. De twee meiden waren een beetjes klaar bij haar en bij mij zouden ze nog kennis maken met grote poezels en onze hondjes. Dus worden ze nog socialer dan ze al zijn.

Voor Marshall is het alleen maar goed dat hij nu nog een paar weekjes met soortgenootjes op kan trekken. Hij leert dan ook de kattentaal die ik hem niet kan leren. Marshall is heel erg op ons en Fynn gericht. Het is nu dus tijd dat hij kennis maakt met soortgenootjes.

Else kwam de twee prachtige dames brengen en liet ze zelf los in de KittenKeet. Twee van onze poezels kwamen ze meteen begroeten. Fynn hadden we voor de zekerheid maar achter het poortje gelaten want die zou te enthousiast en te opdringerig zijn. Marshall moest eerst de meiden van een veilige afstand bekijken. De meiden gingen meteen op onderzoek uit. Alles ruikt natuurlijk anders en er liggen net weer andere speeltjes dan dat Else had. Alles is voor nu even spannend. Nadat ze alles besnuffeld hadden, de brokjes getest hadden en die rare waterfontein hadden uitgeprobeerd vonden ze het tijd om lekker in het mandje in een diepe slaap te vallen.

Marshall vindt het gezelschap van de dames helemaal leuk. Alleen de KittenKeet vindt hij minder. Hij is graag bij ons. Dus nu slingeren er drie kleine muiters in de woonkamer. Met z'n drietjes hebben ze de grootste lol. Sylke is een mooi bruin en stoer meiske, is superlief en zoekt graag ons gezelschap op. Ze vindt het heerlijk om bij een van ons op schoot te liggen. Velvet is een prachtig mooi meisje en heeft de kleuren blauw/grijs met wit. Zij is ook lief maar komt niet echt op schoot liggen, maar ligt wel graag tegen je aan. Met regelmaat komt ze een knuffel halen, maar wel wanneer het haar uitkomt. Sylke vindt de opdringerige natte neus die steeds zit te prikken in haar buikje helemaal niets. Velvet ondergaat het gelaten en vindt het wel prima. Marshall en onze Fynn is echt een verhaal apart. Die twee zoeken elkaar steeds op en kunnen super met elkaar stoeien. Zo mooi! Sylke en Velvet vinden onze poezen ondertussen ook leuk en er wordt regelmatig achter elkaar aan gerend. Het is een heerlijk vrolijk trio, die kleintjes brengen volop leven in de brouwerij.

Meer berichten