Column Kittens Wierden: mijn grens is bereikt

  Column
Foto: Jolanda

door Jolanda

Smaus is niet ziek geworden van de enting. De wond aan zijn achterpoot is genezen en hij gebruikt zijn voorpoot zo goed dat er geen sprake meer is van amputatie.Ik heb Smaus teruggebracht naar dierenopvang 't Noordbroek. Hij werd hier niet geaccepteerd door onze eigen poezels. Smaus was al te groot en oud voor in de kittenkeet. Hij zit nu bij soortgenootjes en kan volop spelen en rauzen in de kittenkeet van het asiel. Hij zal vanuit het Noordbroek geplaatst worden. Zijn verzorging was intensief, maar wel erg mooi om te doen en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Desinfecteren
Toen het desinfecteermiddel binnen was heb ik de hele woonkamer, keuken en bijkeuken gedesinfecteerd. Gelukkig was het mooi weer en konden we de kussens van de bank en het kleed mooi buiten afstomen en laten drogen. De bak, speelkooi en poepbak kregen ook een schoonmaakbeurt. De kussens en kleedjes zijn op 90 graden gewassen en speeltjes zijn in de afwasmachine geweest. Hopelijk is en blijft het virus nu uit ons huis. Normaal kun je bij mij van de vloer eten, als je maar niet te secuur bent, want er ligt genoeg. Nu is alles net ietsje 'te' schoon.

Veel op mijn bordje
Het laten inslapen van de zesling hakt er behoorlijk in. Ik merk dat ik er nu even klaar mee ben. De laatste maanden heb ik te veel op mijn bordje gehad. Het begon met het in laten slapen van Puck. In augustus was er de kattenziekte, toen moest ik Evi en Marjo in laten slapen. Dezelfde dag moest ook Frummel ingeslapen worden door de niesziekte. Alles moest toen extra goed schoongemaakt worden en gedesinfecteerd. Het was toen ruim 30 graden.

Begin deze maand was er het plotselinge overlijden van ons piratenmeiske Scrat en daarna de kattenziekte bij de zesling. Het is behoorlijk heftig en ik merk dat ik mijn grens heb bereikt. De tranen zitten hoog, mijn gewrichten spelen op en ik ben moe. Tijd om even lekker te wandelen met Storm en Fynn.

Uitdagen
Ondertussen huppelt Marshall hier vrolijk door de kamer. Hij daagt de grote poezels uit en speelt er vrolijk op los met Fynn. Onze poezels en Fynn maken het gemis van soortgenootjes helemaal goed voor Marshall. Hij is nog steeds super goed te pas en het lijkt erop dat het stomme virus aan hem voorbij gaat. De twee weken zijn nog niet voorbij, maar ik hoop het zo!

Wanneer?
De kittenkeet is nu weer gewoon de hal. De grote kittenspulletjes staan schoon op de zolder. De dekentjes en het kleedje liggen in de kittenkast op de poezenkamer. Het flesje en de speentjes zijn uitgekookt. Alles is schoon en weer klaar voor gebruik, alleen wanneer is nog onbekend.

Op de hoogte blijven

Via Facebook kun je op de hoogte blijven van de kattenavonturen.

Meer berichten