Een vrolijke boel

  Column

door Jolanda

De wond aan de achterpoot van Smaus is zo goed als genezen. Nu is het de bedoeling dat de haartjes er weer gaan groeien en dan is er weinig tot niets meer van de wond te zien. Zijn voorpootje gebruikt hij al wel veel beter, maar nog lang niet zoals het zou moeten. We gaan binnenkort maar even de dierendokter er naar laten kijken en overleggen hoe het nu verder moet.

Marshall zit nog maar weinig in de bak en slingert door de hele woonkamer. Daarom heb ik een bench met poepbak, brokjes en water naast de bank gezet zodat hij daar steeds in kan om zijn behoefte te doen. Hij vindt het hartstikke gezellig om bij ons, de poezels of Fynn rond te hangen. Hij kletst de hele dag en sjeest achter alles aan wat beweegt.

Verhuisd
De zesling is ondertussen van de diarree af. Zij werden eigenlijk te groot voor de box en zijn daarom verhuisd naar de grotere bak. Natuurlijk moesten zij even wennen aan zoveel ruimte, maar na een dag was het alsof ze nooit ergens hadden gezeten.

Ook gingen ze de poepbak ontdekken. Daar zit heel raar spul in dat aan je neusje blijft plakken en dat nergens naar smaakt. Al snel hadden ze in de gaten dat ze op die rare korrels moesten plassen en poepen. De kittens hebben daar ook een speciale kitte logica voor: je graaft rechts een kuiltje, plast of poept dan aan de linkerkant en graaft het aan de achterkant onder om daarna de bak aan de voorkant te verlaten. Natuurlijk verlaten ze de bak niet voordat ze met een pootje erdoorheen hebben gelopen.

Koppeltje kukelen als de beste
Ook staan er water en geweekte brokjes in de bak. Het waterbakje is ook al zo'n vreemd ding: er lijkt niets in te zitten en toch als je je neusje erin steekt kom je spontaan aan het proesten. Het waterbakje laten ze nog even voor wat het is, want ze krijgen toch nog vier keer per dag de fles.

De geweekte brokjes worden door de ene helft van de zesling voorzichtig opgeslurpt en de andere helft banjert er vrolijk door heen. Ze zijn nog klein, maar het gaat vast allemaal goed komen. Al snel zaten ze alle zes keurig op de poepbak. Toen ze dat twee dagen deden kregen ze er een extra speelruimte bij. Ook dit was natuurlijk even wennen maar nu spelen ze er vrolijk op los en maken ze met z'n zesjes de mooiste salto's en kunnen ze als de beste koppeltje kukelen. Het is geweldig om te zien hoe ze op hun eigen manier en tempo dingen leren en ontdekken.

Nu de zesling ouder is komt Marshall af en toe bij ze in de bak spelen. Zodra het hem te druk wordt miauwt hij er vrolijk en erg hard op los totdat ik hem eruit til en hij weer gezellig rond kan slingeren in de woonkamer. Heerlijk gezellig manneke is het.

Verrassing
Op Dierendag werd ik door meerdere mensen verrast met spulletjes voor de kittens. Dat was erg onverwacht, maar superlief. Alles komt goed van pas. Bedankt dat jullie aan mijn gastkittens hebben gedacht!

Meer berichten