Kittens Wierden: groeien als kool

  Column
Foto: Jolanda

door Jolanda

De zesling is ondertussen goed aan het drinken. Ze groeien als kool en zijn heerlijke kroelkipjes. Heerlijk om naar te kijken. Voor nu is het even minder omdat het wel stinkdiertjes lijken. Ze zijn alle zes aan de diarree en de geur die ze daaraan geven is groots voor zo'n klein ding. Bijna dagelijks gaan ze even met de billen onder de kraan om het extra goed schoon te maken en om die vieze doordringende geur van ze af te krijgen. Na het billen wassen krijgen ze natuurlijk wel een lekkere warme fles en kunnen ze weer in een schone box.

Daar liggen ze dan nog lekker te spinnenpoten en uit te buiken en vallen daarna tevreden op elkaar in slaap. Ze worden pas weer wakker als ze honger krijgen en zetten dan hun keeltje open om dat aan mij kenbaar te maken. Stel je ook eens voor dat ik ze zou vergeten om de fles te geven. De zesling heeft hier de namen Spot, Dot, Pixel, Shiva, Zazoe en Boris gekregen.

Het kleine manneke dat ik dezelfde avond te gast kreeg had ik er eerst bij in gedaan. Maar hij werd helemaal plat gesabbeld door de zesling en vond ze maar erg klein en vreemd. Heb daarom Marshall (de naam die wij hem hier gegeven hebben) in de woonkamer in een grote bak gedaan met een eigen mandje en poepbak. Marshall doet het al keurig op de bak en eet ondertussen ook goed van de geweekte brokjes.

In de avond, als we bankhangen, plukken wij hem eruit en ligt hij gezellig bij ons op de bank. De bak van Marshall staat nu overdag ook open zodat hij in en uit kan lopen. Dit vindt hij super gaaf. Hij ligt lekker bij onze poezels en daagt regelmatig ons hondje Fynn uit.

Over Fynn moet ik jullie nog vertellen. Een paar weken terug moest ik op het asiel zijn en toen werd ik gevloerd door het kleine manneke. Ik was meteen verliefd. Kon door de vieze, vervilte vacht heen kijken. Heb een filmpje naar mijn jongens gestuurd en die hadden er meer moeite mee om daar doorheen te kijken.

Gelukkig hadden ze alle vertrouwen in mij. Ik mocht het manneke meteen meenemen naar huis, want geen enkele hond hoort in het asiel. Maar zo'n klein hondje is helemaal ongelukkig. Thuis deden we hem in bad en een paar dagen later ging hij naar Eva voor een mooie knipbeurt. Na de knipbeurt werden we allemaal verliefd op hem. Maar we moesten nog even in onzekerheid zitten, want er kon zich nog een baasje melden. Als die zich zou melden dan zou hij terug gaan daar naartoe. Na ruim twee weken had zich niemand gemeld en mochten wij officieel de baasjes van het manneke worden. We hebben hem de naam Fynn gegeven en gaan nu zorgen dat hij weer een rustig en stabiel leventje kan leiden. Hij is ondertussen dikke maatjes met Storm en onze poezels en vindt de kittens super interessant. Hij is erg lief voor allemaal en wij genieten van dit vrolijke blije ei.

Smaus zit steeds minder vaak in de krabton. Hij gaat zijn voorpootje steeds beter gebruiken. Ik hoop echt dat het helemaal goed komt met zijn voorpoot. De wond aan de achterpoot is bijna zo goed als genezen er moeten alleen weer haartjes op gaan groeien en dan zie je er niets meer van.

Meer berichten