Logo dedriehoek.net


Foto: ThograPictures

Column Jolanda - Kittens Wierden: Laten gaan

  Column

Natuurlijk is het niet altijd even leuk om oudere (zieke) poezen op te vangen. Dit ondervond Ingrid pas geleden.

Soms komt er eentje binnen waar je meteen een klik mee hebt. Dat gebeurde bij Sammie. Hij was net een hondje en volgde Ingrid waar ze ook maar ging. Helaas heeft ze maar heel kort van hem mogen genieten. Op een gegeven moment kon hij niet meer plassen, helaas was er door littekenweefsel niets meer aan te doen. Ingrid moest hem laten gaan. Verschrikkelijk, maar voor hem het beste!

Emotioneel
Drie jaar geleden kwam Robbie bij Ingrid. Hij kwam, zag en overwon. Helaas bleek hij een aangeboren darm/anus-afwijking te hebben. Pas geleden heeft Ingrid Robbie moeten laten gaan, want de pijn werd te erg. In een weekend afscheid nemen van twee katten: dat hakt er behoorlijk in. Ingrid was ook heel emotioneel en moest zich echt even weer herpakken.

Dit blijven altijd moeilijke dingen waar je verdrietig van wordt. Ongeacht hoe oud de kitten/kat is en hoe lang hij al bij jou te gast is. Als het overlijden van een kitten/kat je niets doet, is het tijd om te stoppen.

Herstellende 
Ook voor Miranda was het vorige week een spannende tijd.

Lucky een poes van 13 jaar en woont sinds een paar weken bij Miranda. Ze is afgestaan samen met haar zus Gipsy omdat hun baasje niet meer voor ze kon zorgen. Lucky is nu herstellende van een oogoperatie. Dat was nodig omdat ze geboren is met een te klein oogje en haar hele leven last had van ontstekingen en pijn. Sinds 5 maart is haar oogje eruit en voelt ze zich super. Al voelen de hechtingen toch wel erg vreemd, maar ze heeft nu geen pijn en nare ontstekingen meer.
Lucky en haar zus Gipsy houden erg van knuffelen en slapen bij Miranda op bed. Gipsy vind alles nog wel beetje spannend als er mensen langskomen. Lucky daarentegen niet, ze knuffelt er vrolijk op los. Want ze komt er nu achter dat mensen best leuk zijn.

Voorbereidingen
Gumble die ik aan jullie voorstelde in mijn vorige column is onlangs geplaatst bij een oudere mevrouw. Else blijft in contact met die mevrouw en Gumble. Hier ben ik druk met de voorbereidingen voor aankomend seizoen. De bijkeuken heeft een nieuw fris afneembaar kleurtje gekregen, De mandjes en kleedjes liggen weer schoon gewassen klaar.

Haken
Sera is weer druk aan het haken voor ons. Ze heeft prachtig mooie sleutel/tashangers voor ons gehaakt. De sleutel/tashanger kost 9,95 euro. Van de opbrengst wordt poedermelk voor kittens gekocht. De sleutel/tashanger is te bestellen via een privéberichtje op mijn Facebookpagina of WhatsApp via 06-33 27 00 66.

Onlangs is er een grote doos bezorgd, vol met desinfecterende spullen. Deze spullen werden door Evelien van Wola als verrassing opgestuurd. Echt supergaaf! Daar wordt strakjes volop gebruik van gemaakt als er kittens te gast zijn. In mijn volgende column nog meer leuk nieuws, maar dat bewaar ik nog even.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten