Column Jolanda - Kittens Wierden: Volwassen poezels in de spotlight


Rouge te gast bij Adelita.
Rouge te gast bij Adelita. (Foto: Kittens Wierden)

Column Jolanda - Kittens Wierden: Volwassen poezels in de spotlight

  Column

Op dit moment zijn er nog veel mensen op zoek naar een kitten. Maar het kittenseizoen zit er inmiddels op. Ik verwacht niet eerder weer dan half april de eerste kittens te gast te krijgen. Er zullen bij andere stichtingen of asiel nog wel wat oudere kittens zitten die ook nog op zoek zijn naar hun eigen plekje. Maar voor de hele kleintjes van tien weken moet er toch nog even geduld zijn. Vaak krijg ik de vraag of mensen even bij mij kunnen komen kijken. Maar ik vang de kittens thuis op en wil graag privé privé houden. Daarom nodig ik alleen mensen bij mij thuis uit die op de wachtlijst staan en serieus overwegen om één of meerdere kittens een plekje te geven.

Omdat ik nu alleen nog Diesel te gast heb zal ik iets meer schrijven over de volwassen poezels die bij anderen van ons team te gast zijn.

Wel wil ik nog even duidelijk maken dat als erbij staat dat poezen/katten alleen samen geplaatst worden deze ook echt samen geplaatst zullen worden. Het gezin waar de poezels te gast zijn weten door het opvangen en observeren van de poezels wat voor hen het beste is. Daar gaan we voor. Ongeacht of de nieuwe baasjes op leeftijd zijn, erg veel vrije tijd hebben, heel goed voor eentje kunnen zorgen of welke reden dan ook opgeven om maar voor eentje te gaan.

Mocht erbij staan dat een poezels speciaal voer nodig hebben, dan zal daar ook aan gehouden moeten worden. Wij vragen de medische geschiedenis van de poezels bij de dierenarts waar ze bekend zijn. Ook zijn deze poezels langere tijd bij de stichting te gast en komen onder behandeling van onze dierenartsen. Door testen en onderzoeken wordt er gekeken hoe de stand van zaken is als het dier bij ons is. Mochten onze dierenartsen het noodzakelijk vinden dat bepaalde medicatie of voer beter is voor de poes/kat, dan houden wij ons daaraan. En dat verwachten wij ook van toekomstige baasjes.

Rouge
Bij Adelita is Rouge te gast. Rouge is nu nog niet toe aan plaatsing. Maar misschien reageert iemand na het lezen van column die wil wachten tot ze er klaar voor is.

Rouge kwam mager bij de stichting nadat ze een moeilijke tijd heeft gehad, zwervend op straat. We schatten Rouge op bijna vier jaar. Binnen de stichting is Rouge opgevangen en aangesterkt. Nu heeft ze bij Adelita een plekje, in de hoop dat alle stress haar lichaam mag verlaten.

Momenteel komt ze wat meer tevoorschijn wanneer Adelita in de kamer komt, maar duidelijk is dat zij nog tijd nodig heeft om het vertrouwen in de mens terug te winnen. Nu is het voor haar te vroeg om te worden geplaatst. Hopelijk vinden we ook voor Rouge een plek waar zij haar leven liefdevol, rustig mag voortzetten en waar er niets van haar verwacht wordt.

Mocht je nu denken: ik heb over een tijdje een plekje voor Rouge, dan is het belangrijk dat je net als Adelita engelengeduld hebt. Dan kun je contact opnemen met Stichting SoS Kit en Kat in Enschede via 06-48 67 02 61.

Vlekje
Bij Else is Vlekje te gast een bijzonder zachtaardige, wat zelfstandige witte poes van acht jaar. Zij heeft veel meegemaakt in haar leven en kwam bij ons omdat haar bazin niet meer voor haar kon zorgen. Bij belangstelling zullen wij daar graag meer over vertellen. Op dit moment laat ze bij Else heel goed gedrag zien. Vlekje is een lieve poes die heel weinig van je vraagt en al gelukkig lijkt als ze bij je mag zijn. Zij volgt je in huis en komt soms ‘s avonds op schoot om mee tv te kijken.

Vlekje heeft wel wat tijd nodig om te wennen en is geen drukte, kinderen of andere huisdieren gewend. Ze heeft een dieet dat zij levenslang zal moeten krijgen om problemen te voorkomen, maar dat zou makkelijk moeten kunnen.

Vlekje kan een nieuwe toekomst tegemoet gaan als binnenkat in verband met het hartruisje wat zij heeft. Daar heeft ze geen enkele last van. Dit zou wel een probleem kunnen zijn/worden als ze naar buiten gaat. Het zou kan lastig kunnen worden als ze eventueel moet vluchten of vechten met andere katten.

Voor nu is Vlekje heel tevreden als ze op de vensterbank naar buiten kan en mag kijken. Wij zoeken voor Vlekje een rustig plekje waar ze zich zelf mag zijn en de tijd krijgt om aan alles te wennen. Vlekje moet een binnenkat blijven. Later kan ze, mocht ze dat willen, eventueel in een mooie buitenren.

Mensen die aan de wensen van Vlekjes kunnen voldoen en haar een mooi plekje kunnen geven kunnen contact opnemen. Dat kan met Stichting SoS Kit en Kat in Enschede via 06-48 67 02 61.

Tigo en Quinn
Pas geleden schreef ik dat Tigo en Quinn samen op zoek zijn naar hun eigen plekje. Dit weekend komen er mensen uit het hoge Noorden kennis maken met deze twee vriendelijke grote reuzen. Deze mensen zijn al verliefd op alle twee door het zien van de foto’s gaat het vast goed komen. Ik ga duimen voor Tigo en Quinn. Ik laat het jullie volgende keer weten hoe het is gegaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden