Column Jolanda - Kittens Wierden: Leuke en stoere meiskes


Foto: ThograPictures

Column Jolanda - Kittens Wierden: Leuke en stoere meiskes

  Column

Pas geleden kreeg ik een appje met de vraag of ik advies kon geven over hoe een kitten te vangen. De kitten zat al een tijdje in de paardenstal en was niet benaderen. Ik gaf de raad om de kitten zijn vertrouwen te proberen te winnen met lekker eten en met heel veel geduld. Dan maar hopen dat ze zich laat vangen. Een week later kreeg ik een belletje dat ze de kitten hadden kunnen vangen.

Na overleg met Ingrid van Stichting SoS Kit en Kat heb ik de kitten opgehaald. Het bleek geen kitten te zijn. Dat hadden we al een beetje verwacht, want het kittenseizoen zit er eigenlijk op. Het was een klein bang schildpad meiske. Met behulp van de vinders heb ik haar in een reiskoffer gedaan en naar Ingrid gebracht. Zoals verwacht had het meiske geen chip. Ze is duidelijk mensen gewend en niet wild. Het vermoeden is dat ze gewoon gedumpt is. Maar nu is ze veilig bij Ingrid. Ze is nog wel angstig en heeft even de tijd nodig om te herstellen. En die tijd krijgt ze. Van Ingrid heeft ze de mooie naam Ivy gekregen.

Heerlijk meiske
Vlekje is bij Else te gast en het gaat supergoed. Ze is pijnvrij na de operatie en bloeit helemaal op. Pas geleden heb ik haar ontmoet. Wat een heerlijk meiske! Ze mag graag geaaid worden, heeft leren spelen, kan nu volop bewegen en genieten zonder pijn. Zo fijn voor haar! Drie jaar lang heeft ze met verschrikkelijke pijn rondgelopen, maar dat is gelukkig voorbij. Als de wond aan haar buikje goed is genezen kan Vlekje aan haar volgende avontuur beginnen: op eigen pootjes staan. Dat wordt wel pas in het nieuwe jaar, eind januari / begin februari. Mocht je belangstelling hebben, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Wegpoetsen
Friedel, Pip en Sera zijn op eigen pootjes gaan staan. Ze waren helemaal toe aan hun volgende avontuur. Super dat ze met z’n drietjes samen konden, want ze zijn echt heel leuk zo. En wat is het hier nu stil. Het was wel even omschakelen en even slikken. Zo’n moment poets ik dan van mij af. De kittenkeet moest weer schoon, spullen moeten gewassen worden, speeltjes in de afwasmachine en alles behandelen met desinfecteermiddel.

Stoer
De kittenkeet was nog niet droog of ik kreeg de vraag of een tijdje een kitten van een kleine acht weekjes te gast kon hebben. Het kleine kind was bij Christina, maar door privéomstandigheden was het slimmer om haar bij mij te brengen. Nu is ze hier. Het is een geweldig klein meiske en een dapper ding. Heel stoer loopt ze nu al tussen onze poezels en hondjes. Hier krijgt ze de naam Jet.
Christina, bedankt dat je dit meiske aan mij toevertrouwd. Ik wens je heel veel sterkte.

Kerstattentie 
Ondertussen ben ik ook samen met Ingrid op pad geweest. We hebben al onze vrijwilligers een kleine kerstattentie gebracht, om ze te bedanken voor hun inzet.

Fijne feestdagen
Ik wens jullie hele fijne feestdagen. Maar er, ondanks deze rare tijd, samen iets moois van. Blijf gezond!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden