Column Jolanda - Kittens Wierden: Heel veel extra liefde


Foto: ThograPictures

Column Jolanda - Kittens Wierden: Heel veel extra liefde

  Column

Samen met Ingrid ben ik onlangs weer op pad geweest. We waren uitgeloot om spullen op te halen bij Stichting Dierenlot in Arkel. Telkens is de lange rit meer dan de moeite waard. Dit keer mochten we heel veel brokjes, natvoer, twee krabpalen, reismandjes en heel veel zakken papierkorrels meenemen. Hier zijn we zo blij mee. Omdat we een kleine stichting zijn kunnen we het geld wat we nu besparen aan deze spullen besteden aan de poezels en kittens die bij ons te gast zijn en nog komen.

Rouge
Bij gastgezin Miranda is Rouge te gast. Miranda wil via mijn column Rouge graag aan jullie voorstellen want Rouge is op zoek naar haar eigen plekje. Rouge, haar naam betekent rood in het Frans, en dat is hartstikke passend en mooi. Ze is ongeveer drie jaar en heeft al heel wat jaren buiten gewoond. Ze is begin dit jaar gevonden terwijl ze zwanger was. In juni heeft ze vijf prachtige kittens gezond ter wereld gebracht bij Miranda thuis. Haar kittens hebben nu allemaal al een fijn nieuw huis gekregen, nu alleen Rouge nog. Soms schrikt ze nog. Af en toe een kriebel vindt ze ook best lekker. Haar favoriete bezigheden zijn eten en gezellig kletsen tegen Miranda. Ze heeft wel een beetje tijd nodig om te wennen.

Rustig
Wie wil Rouge een nieuw huisje geven waar ze rustig haar ding kan doen? Ze woont nu samen met andere katten en honden. Dat gaat best goed maar ze heeft liever een huis voor zichzelf. Denk je haar een goed huis te kunnen bieden en heb je zin om haar te ontmoeten? Neem dan contact op met de Stichting SoS Kit en Kat via 06-48 67 02 61.

Kater Karel
Vorige keer schreef ik over een zwarte gevonden kater. Deze stoere vent is bij Ingrid te gast een heeft bij haar de mooie naam Karel gekregen. Met Karel gaat het de goede kant op. Zijn ogen zij weer mooi helder, hij stinkt minder, het snotteren is dankzij de medicatie ook bijna over. Zijn postuur wordt langzaam weer een beetje normaal. Hij eet goed. Die Karel gaat het met de goede zorg van Ingrid wel redden.

Extra liefde
Deze week kwam Vlekje bij Else te gast. Vlekje is angstig, heeft pijn, is voor nu niet zindelijk. Het lijkt erop dat ze blaassteen heeft maar dat wordt binnenkort verder onderzocht. Voor nu krijgt Vlekje pijnmedicatie en heel veel extra liefde van Else. Vlekje krijgt bij Else alle tijd om te herstellen eerst even uitzoeken waar haar klachten weg komen. Jullie zullen vast nog meer horen over Vlekje.

Volgende column
In mijn volgende column vertel ik weer over Sera, Pip en Friedel. Doe voorzichtig en blijf gezond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden