Column Kittens Wierden: Leuk gezelschap


Foto: ThograPictures

Column Kittens Wierden: Leuk gezelschap

  Column

Kennen jullie BliZz en Pollewop nog? Dat waren twee van de vier kittens die ik als eerste opving voor SoS Kit en Kat. Ik had ze gezellig met z’n tweetjes geplaatst maar mevrouw bleek al een allergie te hebben waar ze niets over had verteld. Anders had ik de twee meiden nooit bij haar geplaatst. Na een week heeft de stichting BliZz en PolleWop weer opgehaald, want beide partijen werden van deze situatie niet vrolijk. Zij zijn toen naar gastgezin Adelita gegaan. Bij haar mochten ze bijkomen. Ondertussen zijn de meiden geneutraliseerd en staat er een afspraak om ze saampjes te plaatsen.

De cyper drieling die bij mij te gast waren maar erg schuchter bleven doen het bij Else supergoed. Hier kregen ze al de basis mee: op tijd eten, hondjes, andere poezen, grote en kleine mensen. Else heeft een engelengeduld en heeft de drieling nu zover dat ze zaterdag geplaatst kunnen worden. Ze worden niet zomaar geplaatst. Er worden extra vragen gesteld en de nieuwe thuissituatie wordt besproken. De drieling zal altijd wat schuchterder blijven maar ze zijn sociaal en kruipen niet meer weg dankzij Else. Zij zal de nieuwe baasjes in het begin ook begeleiden, mocht dit nodig zijn.

Inmiddels doe ik nu ook tussenopvang. Kittens en poezen die te groot zijn om bij mij te gast te zijn of omdat ik er al te veel heb komen wel eerst hier. Ik zorg dan voor ontvlooien, ontwormen, eventuele medicatie, eten en drinken. Samen met Ingrid overleg ik dan naar welk gastgezin de kat of kittens naar toe kan. Onlangs kreeg ik een zwart-wit kittenmeisje van een kleine acht weekjes oud. Ze was meteen superlief, maar zat vol met wormen. Dat was aan haar dikke buik goed te zien. Ook zaten haar oortjes vol met vuil, waarschijnlijk oormijt. Dus ik ben meteen begonnen met spoelen. Dat vond ze niet leuk. Maar toen ze schudde vlogen de eerste grote stukken er meteen uit en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Het kleine meiske is hier drie dagen geweest en ging toen naar Christina waar ze meteen mag blijven wonen. De kleine meid kreeg daar de naam Struggle en heeft al helemaal haar draai gevonden.

Ook kwam er een knappe, maar erg stinkende zwaar vermagerde kater met de niesziekte. Die heb ik meteen naar Ingrid gebracht nadat hij onderzocht was door dierendokter Wendy. Ik mocht hem van haar niet in huis nemen omdat bij mij nu eindelijk alles schoon is. De niesziekte is heel besmettelijk en de kleine kittens zijn heel kwetsbaar. Onderweg moest hij meerdere keren niezen. Hij is nu bij Ingrid. Met de nodige tijd, liefde, medicatie en goed eten knapt hij hopelijk snel op. Hij krijgt de naam Karel.

Ondertussen zijn Jochem, Salt en Pepper geplaatst. Jochem en Pepper samen zodat Jochem dingen kan afkijken van Pepper. En omdat ze saampjes heel erg leuk zijn. Salt krijgt een grote zus en twee hondenmaatjes. Alle drie hebben ze ondertussen hun draai gevonden.

Friedel, Pip en Sera zitten nu samen in de grote bench. Superspannend, helemaal als het deurtje open gaat en ze de woonkamer onveilig mogen maken. Ze kunnen het alle drie goed vinden met onze eigen poezels en zoeken ook regelmatig hun gezelschap op. Fynn vinden ze ook geweldig en Fynn vind hen ook heel erg leuk. Regelmatig prikt Fynn zijn te grote natte neus vrolijk in hun buikjes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden