Foto:ThograPictures

Column Jolanda - Kittens Wierden: Gezellig in de woonkamer

  Column

Met Buddy, Rifka, BliZz en PolleWop ging het na de antibiotica gelukkig meteen een stuk beter. De week na de kuur vond ik nog wel even spannend maar gelukkig kregen ze niet opnieuw blaren in hun bekje. Dus na die week konden ze ingeënt en gechipt worden.

Dierendokter Rianne heeft ze extra goed onderzocht en hoorde bij PolleWop een hartruisje. Dit wordt ook vermeld in hun vaccinatieboekje. Het zou kunnen dat het ruisje bij de tweede enting niet meer te horen is. Laten we daar maar op hopen.

Redt zich prima
Ook BliZz werd heel goed onderzocht. De kleine meid zwabbert met haar achterkantje. Eerst dachten we dat het iets neurologisch was, maar dat blijkt niet zo zijn. Het komt waarschijnlijk weg uit haar onder rugje of bekken. We zouden een foto of echo kunnen maken, maar daar worden we voor nu waarschijnlijk niet veel wijzer van. Ze heeft geen pijn en redt zich ondanks het gezwabber prima. Ze doet niet onder voor PolleWop. We wachten af hoe het verder gaat.

Samen
Ondertussen heb ik een oproep op mijn Facebookpagina Kittens Wierden geplaatst voor de beide meiden. Graag plaats ik ze samen, want ze zijn echt superleuk met z’n tweetjes. Mijn oproep is al 174x gedeeld. Er was belangstelling na een goed gesprek met een mevrouw. Ze zou overleggen met haar dochter en mij terugbellen. Helaas wacht ik daar nog steeds op. Maar er is goed nieuws: PolleWop en BliZz zijn inmiddels toch samen geplaatst en hebben hun gouden mandje gevonden. Dus het is goed gekomen.

Op eigen pootjes
Buddy en Rifka konden bij Maaike en haar gezin op eigen pootjes gaan staan. Hun geduld werd wel op de proef gesteld want ze moesten wel wachten voordat Buddy en Rifka bij hen konden komen wonen. Ik wilde zeker weten dat ik ze gezond zou plaatsen. Hun geduld werd beloond en nu wonen Doerak en Diva (de namen die ze nu hebben) gezellig bij Maaike en haar gezin.

Lekker sociaal
Een paar weken geleden kreeg ik een drieling te gast van ongeveer drie weekjes oud. Ze waren geen mensen gewend en al helemaal niet gewend om hun behoefte op de poepbak te doen. Met geduld en steeds weer op de bak zetten doen ze dit nu netjes op de bak. Ook vinden ze het geweldig om geknuffeld te worden. Ze lopen gezellig rond in de woonkamer, worden ze lekker sociaal van.
Van Rens en Lisa kregen ze de namen Gucci, Boss en Dior. Ik heb dus echte merkkittens te gast. Voor nu doen ze het supergoed. Het is een heerlijk vrolijk stel.

Volgen
Mocht je hun avonturen willen volgen en kan je niet wachten tot mijn volgende column kan dat via mijn Facebookpagina: JolandaKittensWierden.

Foto: ThograPictures

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden