Gerrit Lammers: "Door deze situatie gaan veel meer mensen op vakantie in eigen land en dat kunnen we goed merken." (Foto: Van Gaalen Media)
Gerrit Lammers: "Door deze situatie gaan veel meer mensen op vakantie in eigen land en dat kunnen we goed merken." (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

'Het is nu weer een stuk gezelliger'

“Het is nu hartstikke druk, mensen zijn blij dat het weer mag”, vertelt eigenaar Gerrit Lammers van de Grimberghoeve aan de Klokkendijk 14 in Notter. “Er zijn ook mensen die normaal gesproken altijd naar het buitenland gaan, maar nu Nederland meer gaan ontdekken. En wij wonen hier in een hele mooie streek. Elke zomer staat de camping wel vol, maar nu is er veel meer interesse. Om het toch een beetje in te halen zijn we een maand langer open, tot eind oktober in plaats van september.”

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

NOTTER - Het is weer als vanouds druk. “En dat is nodig, want door de noodgedwongen sluiting zijn inkomsten weggevallen. Op het moment dat de gevolgen van corona steeds ernstiger bleken te zijn, zaten wij in Cuba. Het enige wat daar opviel was dat het resort leger was, omdat er geen vluchten meer binnenkwamen. Toen we terugkwamen schrok ik wel even, want op de parkeerplaats bij Schiphol kon ik de auto precies zien staan, het was één van de weinige voertuigen die er nog stond. Ik had niet gedacht dat het zo’n impact zou hebben. De camping is nog twee dagen open geweest, daarna ging de boel op slot.”

 "Het was een lastige periode. We moesten mensen gaan afbellen. De meesten waren al op de hoogte, maar eentje was al onderweg en kon dus rechtsomkeert maken. Dat was heel veel werk." Op deze locatie staan een paar huisjes met eigen sanitair, maar dat mocht ook niet. "Dus met de huurders hebben we ook contact opgenomen. Daar was wat onduidelijkheid over, want in sommige provincies mocht dit nog wel.”

“In de tussentijd hebben we ons beziggehouden met klusjes als schilderen. Het is wel mooi dat je daar even tijd voor hebt, maar ik had het liever laten doen. Daarnaast hebben we geprobeerd om via sociale media van ons te laten horen.”

Drie keer vol
Het was een mooi beginnetje dat de camping weer open mocht op 24 april. “Maar het sanitairgebouw moest nog gesloten blijven. Het was het niet meteen druk. Normaal gesproken zit het rond Pinksteren vol, maar nu was een derde van de plekken bezet. En dat geldt ook voor Hemelvaart. Het was voor mensen even wennen aan het douchen in de caravan of camper, de knop moest even om.” Vanaf 15 juni mochten toiletten en douches ook weer open. “Vanaf dat moment ging het snel met de plekken. Elke dag bellen er mensen en kunnen we de camping wel drie keer vol krijgen. Dat komt ook doordat de meeste mensen in eigen land vakantie vieren.”

Maatregelen
Uiteraard zijn er maatregelen genomen: desinfectie op verschillende plekken, waaronder natuurlijk het toiletgebouw. “De handendrogers hebben we uitgezet, in plaats daarvan liggen er papieren handdoekjes. We hebben sensorkranen geïnstalleerd, zodat mensen de kraan niet aan hoeven te raken.” Affiches op het terrein attenderen de gasten te attenderen op de 1,5 meter afstand. Tot slot wordt er vaker schoongemaakt.

Feestjes
Wat Gerrit nu nog mist zijn de feestjes, die veel minder vaak plaatsvinden. “Voor de coronatijd waren er ongeveer drie feestjes per week, nu nog maar af en toe. Rond de 100 mensen is normaal, maar nu is dit de helft of nog minder. Dat doet wel zeer, maar we moeten aan de 1,5 meter afstand voldoen. Er zijn heel veel mensen en gezelschappen die geen feest houden, vooral oudere mensen die een jubileum te vieren hebben.” Ook het aantal activiteiten is minder. “Boerengolf en kanovaren mag weer, maar niet met grote groepen.”

Positief
De toekomst ziet Gerrit vol vertrouwen tegemoet. “Ik hoop dat de coronacrisis snel voorbij is, want het heeft wel impact. Maar deze situatie is wel positief voor campings, want vakantie in eigen land gaat wel meer leven. En dit kan hier in de gezonde buitenlucht en coronaproof.” Voor nu is hij blij dat er weer bezoekers zijn. “Het contact met gasten heb ik wel gemist. Dit is een stuk gezelliger, het leeft echt weer.”

Activiteiten
Aanvankelijk waren activiteiten niet mogelijk, maar nu mag dit inmiddels weer. "Gasten zijn weer van harte welkom voor activiteiten als boerengolf of kanovaren", aldus Gerrit. "Dit mag alleen niet in grote groepen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden