'Iedereen heeft een eigen verhaal'


Ceciel Sonneveld van The 1:1 Diet: "Je bouwt echt een band op met mensen. Daarom stuur ik voormalige cliënten af en toe nog een berichtje om te vragen hoe het gaat." (Foto: Van Gaalen Media)
Ceciel Sonneveld van The 1:1 Diet: "Je bouwt echt een band op met mensen. Daarom stuur ik voormalige cliënten af en toe nog een berichtje om te vragen hoe het gaat." (Foto: Van Gaalen Media)

'Iedereen heeft een eigen verhaal'

Ceciel Sonneveld is in 2008 begonnen met haar eigen bedrijf als controller/projectleider in de zorg. In 2019 is ze gestart met haar praktijk van The 1:1 Diet. “Ik had meer behoefte aan intensief contact met mensen. En ik vind het leuk om hen te helpen. Mijn dochter en ik waren afgevallen met Cambridge-dieet (nu The 1:1 Diet, red.), na het volgen van vele diëten. Maar dit werkte: het was zonder honger en heel effectief. Daarnaast sprak de hele systematiek erachter mij aan. Er wordt gewerkt met een stappenplan, waarbij altijd een passende stap is te vinden bij de cliënt.”

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

WIERDEN – “Sinds januari is de naam Cambridge vervangen door The 1:1 Diet. " Met het 7-stappenplan bouw je gezonde voedingsmiddelen op en het gebruik van de maaltijdvervangers bouw je af. Afhankelijk van de hoeveelheid die iemand af wil vallen of wat past bij je leefpatroon kan er gestart worden met elke afzonderlijke stap. Dat is helemaal aan de klant. Ik speel hier een adviserende rol in."

Ceciel kijkt ook naar de medische kant. “Soms is het met bepaalde medicatie of bepaalde ziekte niet verantwoord om heel zwaar te lijnen. Maar ook dan werkt dit gewoon, het duurt alleen wat langer. Ik helpen met kiezen, daarbij vind ik het heel belangrijk dat mensen zich goed voelen bij de keuze die ze hebben gemaakt.”

Meer zelfvertrouwen
“Het mooiste is als je ziet dat mensen meer zelfvertrouwen krijgen, beter in hun vel zitten en meer gaan stralen. Daar word ik heel gelukkig van. Zij doen dit helemaal zelf, maar het is mooi dat ik hier onderdeel van mag uitmaken. Vaak zit er veel meer achter dan alleen maar afvallen. De cliënt heeft hier privétijd en mag alles vertellen wat hij/zij wil, dat is een fijn aspect van mijn bedrijf. Soms kan ik hen daarin begeleiden om ervoor te zorgen dat zij zich gelukkiger voelen. Ik kom veel verschillende mensen tegen. Iedereen heeft een eigen verhaal en elke keer ontdek je weer mooie dingen bij mensen.”

Opbouwfase
De coronacrisis heeft ook gevolgen voor dit bedrijf. “Op het moment dat het coronavirus ook hier toesloeg, zat ik nog in de opbouwfase. De flyers waren net binnen, maar ik vond het niet gepast om deze rond te gaan brengen. In deze tijd heb ik wel degelijk gemerkt dat cliënten soms afhaken en dat nieuwe cliënten het op dat moment het niet zo zagen zitten om te beginnen met een dieet."

"Hopelijk heeft deze situatie ervoor gezorgd dat het bewustzijn komt dat een gezond gewicht belangrijk is. Ik hoop dat het weer een beetje gaat lopen, misschien is nu een goed moment om te starten. Veel mensen zijn bekend met het Cambridge-dieet en gaan daarvoor naar Almelo of Nijverdal, maar het kan ook gewoon hier in Wierden.”

Motiveren
In de tussentijd heeft Ceciel wel contact gehouden met cliënten. “Het is ook mijn taak om hen te motiveren en dat heb ik telefonisch gedaan. Daarnaast konden zij producten ophalen voor langere tijd. Die zette ik dan klaar in de gang, zodat we voldoende afstand konden houden. Nu wordt alles nog beter schoongemaakt dan eerst, naast de weegschaal ook de deurklink en deurbel. Mocht een cliënt klachten hebben, maar wel willen doorgaan met dieet, kan ik de producten brengen of kan een gezinslid dit ophalen.”

Band
“Je bouwt echt een band op met mensen. Dat is van de één redenen waarom ik voormalige cliënten af en toe nog een berichtje stuur om te vragen hoe het gaat. Dus ook nadat iemand het streefgewicht heeft bereikt kunnen ze hier nog altijd terecht, onder meer voor het wegen om het jojo-effect tegen te gaan. En het voelt niet goed om hen in een keer helemaal los te laten, daarom houd ik nog contact met hen.”

Positief
De toekomst ziet Ceciel zonnig in. “Ik ben een positief mens en zie altijd de positieve kant. Mijn hoop is dat ik nog heel veel mensen kan helpen en combineren met mijn andere werk, want dit vind ik nog steeds heel leuk. En het is mooi om trainingen te krijgen van The 1:1 Diet. Zo leer je elke nieuwe dingen over het menselijk lichaam en over hoe je met mensen omgaat. Dus je ontwikkelt jezelf ook en dat is natuurlijk geweldig.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van The 1:1 Diet met Ceciel Sonneveld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden