Vrijwilliger Betty Wensink en voorzitter Claudia Supèr zijn blij dat de Wereld Winkel Wierden weer open is. (Foto: Van Gaalen Media)
Vrijwilliger Betty Wensink en voorzitter Claudia Supèr zijn blij dat de Wereld Winkel Wierden weer open is. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

'Manier van winkelen is veranderd'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Zowel Mirjam's bloemenboetiek in Enter als de Wereld Winkel Wierden zijn aan het begin van de coronacrisis gesloten geweest. Inmiddels zijn de deuren weer geopend.

WIERDEN / ENTER - Mirjam's bloemenboetiek aan de Dorpsstraat in Enter is eerst anderhalve week dicht geweest. “Je wist gewoon niet waar je aan toe was”, vertelt eigenaresse Mirjam Slagers. “Het was een onzekere tijd, de horeca werd ook plotseling dichtgegooid.” Daarna kregen Mirjam en medewerkers het vooral druk met bezorgen. “Daar is de afgelopen periode veel tijd in gaan zitten. Mensen geven telefonisch hun bestelling door en wij hebben dat bezorgd. We hebben meer boeketten rondgebracht dan we normaal zouden doen, het waren er echt veel. Vooral naar mensen die zelf niet weg konden. En dat gebeurt nu nog steeds. Je lijkt wel een beetje op een telefoniste, zoveel telefoontjes komen er binnen. Maar dat is alleen maar goed.”

In de winkel was het aanvankelijk rustiger, nu beginnen klanten weer te komen. "Rond Moederdag hebben we een mobiel pinapparaat gehuurd voor buiten, om te voorkomen dat het binnen te druk zou worden. We zien ook dat er meer planten voor buiten worden verkocht, mensen willen het in deze tijd daar ook gezellig maken. De manier van winkelen is wel veranderd. Mensen die nu naar de winkel komen zoeken gericht en kijken niet meer rond.” Natuurlijk zijn er maatregelen genomen. “Bij de ingang staat een desinfectiezuil. En er mogen maximaal drie klanten binnen zijn. Mocht het voorkomen dat er te veel mensen tegelijk binnen zijn, dan verzoeken we hen vriendelijk om even buiten te wachten. Het valt me op dat sommige mensen nu vroeg naar de winkel komen, dan hebben zij alle ruimte. Tot slot hangt er bij de kassa een plexiglas-scherm.” Mirjam heeft goede hoop voor de toekomst. “Bloemen zijn overal voor: onder meer voor felicitaties, om een hart onder de riem te steken en voor troost. Daarmee zitten we in de goede sector.”

Positieve reacties
De Wereld Winkel Wierden heeft in maart de deuren gesloten, maar is inmiddels weer beperkt open. "Een deel van onze vaak oudere vrijwilligers zitten in de risicogroep", zegt voorzitter Claudia Supèr van het bestuur. "We hebben zorg voor onze medewerkers, daarom is de winkel tot en met augustus halve dagen geopend. De klanten komen weer en zijn erg blij dat ze weer kunnen winkelen. Het is heerlijk om dit werk weer te doen en medewerkers te spreken."

Vrijwilliger Betty Wensink vertelt: "Van klanten krijgen we allemaal positieve reacties. Het is al een paar keer voorgekomen dat bij aankomst mensen stonden te wachten." In de winkel mogen maximaal twee klanten tegelijk zijn en bij de ingang staat desinfectiemiddel. Bij de kassa hangt plexiglas en beste is om contactloos te betalen of te pinnen. 

Claudia: "Ik hoop dat de huidige situatie straks weer de mogelijkheid biedt om hele dag open te zijn. Meer vrijwilligers zou mooi zijn, dat zou ons helpen. Aanmelden kan via info@wereldwinkelwierden.nl. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact op om een gesprek te plannen, natuurlijk op 1.5 meter afstand."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden