Horecamanager Christel Esse-Westerhof hoopt dat nog meer verenigingen en stichtingen weer terugkomen bij het St. Jansgebouw.  (Foto: Van Gaalen Media)
Horecamanager Christel Esse-Westerhof hoopt dat nog meer verenigingen en stichtingen weer terugkomen bij het St. Jansgebouw. (Foto: Van Gaalen Media)

De sfeer van toen bij St. Jansgebouw

door Jolien van Gaalen

Verenigingen en stichtingen een thuis bieden. Dat is één van de doelen van het Sint Jansgebouw op de vertrouwde plek aan de Kerkstraat 3. “Het is echt de gezelligheid van toen in een nieuw jasje”, vertelt horecamanager Christel Esse-Westerhof. “Het is de bedoeling om verenigingen en stichtingen die vroeger gebruik maakten van het gebouw weer terug te laten komen. Zij kunnen hier op maandag tot en met woensdag terecht. Een deel heeft inmiddels de weg terug gevonden naar het St. Jansgebouw.”

WIERDEN – “Dit was een mooie kans om weer terug te keren in de horeca en te helpen met het opbouwen van het nieuwe St. Jansgebouw.” Christel heeft inmiddels behoorlijk wat ervaring in de horeca. “Sinds mijn zestiende ben ik actief op het gebied van horeca, dat heeft altijd mijn interesse gehad. Na mijn opleiding ben ik bij FC Twente terechtgekomen, daar heb ik acht jaar ervaring opgedaan. Tijdens de periode bij horeca-groothandel Hanos ben ik in contact gekomen met Bastiaan Holterman van Orbys. Zij hebben dit destijds gekocht om het St. Jansgebouw teruggeven te aan de Wierdense gemeenschap.”

Het St. Jansgebouw staat al heel lang op deze plek. “Het is een geweldige locatie, er is een prachtig plein van gemaakt. Echt een aanwinst voor Wierden.” De deuren gingen in januari open, maar vanwege de coronacrisis moesten deze op 15 maart alweer dicht. “We hebben nog maar een korte periode kunnen draaien, maar nu kunnen we Wierden laten zien hoe het St. Jansgebouw is geworden en weer gasten verwelkomen."

Van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 19.00 uur is het grandcafé geopend. “Gasten kunnen hier terecht voor lunch, koffie, gebak en een borrel met hapjes. In de avonduren is het gebouw te huren voor feesten en partijen.”

Om ervoor te zorgen dat verenigingen en stichtingen zich weer welkom en thuis voelen wordt er maatwerk geboden. “We maken alles op maat. Iedere vereniging of stichting heeft natuurlijk andere wensen en wij proberen daarin mee te denken.”

Coronaproof
"Nu we weer in bedrijf zijn hebben we ervoor gezorgd dat iedereen op het terras en binnen op 1.5 meter afstand van elkaar kan zitten. We volgen de richtlijnen van het RIVM. Bij binnenkomst verzoeken we onze gasten om op een lijst hun naam en telefoonnummer in te vullen. Ook staan hier vragen op over hun gezondheid." Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het St. Jansgebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden