Logo dedriehoek.net


Janneke Velten van de co-creatiegroep, directeur Sander Heitbaum van NTP en wethouder Johan Coes zetten de eerste schop in de grond. (Foto: Van Gaalen Media)
Janneke Velten van de co-creatiegroep, directeur Sander Heitbaum van NTP en wethouder Johan Coes zetten de eerste schop in de grond. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

'Dit is een mooie gelegenheid om zaken naar voren te brengen'

Wethouder Johan Coes, directeur Sander Heitbaum van aannemer NTP en Janneke Velten van de co-creatiegroep hebben 17 juni symbolisch de eerste schop in de grond gezet in de Dorpsstraat. Dit ook om aandacht te vragen voor inspraak over het ontwerp van het deel Athanasiastraat tot en met de Werfstraat, dat op afstand wordt georganiseerd.

ENTER – “De Dorpsstraat kent verschillende fases, waarvan een deel al klaar is. Het vrije lange middenstuk moet nodig onder handen worden genomen. Hieraan is een grondig traject aan voorafgegaan.Wat ik daar bijzonder aan vindt is dat we eerst een voorselectie hebben gehad waarbij we uiteindelijk bij de NTP-groep zijn uitgekomen. Ook is er een co-creatiegroep opgezet met inwoners van Enter en ondernemers. Corona heeft roet in het eten gegooid. Maar ook nu wilden we iedereen de gelegenheid geven om er iets van te vinden. Daar hebben we wat op gevonden door een mail te sturen naar bewoners in dit deel van het centrum. Dat leverde vijf reacties op, waarvan er twee zijn gehonoreerd. Het zijn kleine bijstellingen, maar het is geweldig hoe dat tot stand is gekomen."

Inwoner en winkelier Janneke Velten van de co-creatiegroep vertelt: "Dit is een mooie gelegenheid om zaken naar voren te brengen. Als wat er is, wordt je gehoord. En het is laagdrempelig: naar medewerkers van uitvoeringsorganisatie NTP kan je zo toegaan of een mail sturen. En er wordt ook duidelijke informatie verstrekt, in samenwerking met de gemeente." Twee voorstellen van de co-creatiegroep zijn meegenomen. "Het plan was om de Dorpsstraat alleen eenrichtingsverkeer toe te staan. Als winkeliers waren wij daar het niet mee eens. Veel mensen gaan naar Roetgerink, maar komen dan niet door dezelfde straat weer terug. Dat hebben wij als winkeliers wel graag, mensen blijven dan vaak wat langer hangen. Als ze via de Industrieweg het dorp moeten verlaten is dat niet het geval. Daarnaast is er goed op de parkeergelegenheid gelet. Ook blijft de Dorpsstraat een voorrangsweg en daar zijn we heel tevreden over. Want dit is de belangrijkste weg in het dorp."

"We zijn natuurlijk hartstikke trots dat we hier onderdeel van uit mogen maken", aldus directeur Sander Heitbaum van NTP. "Inmiddels is dit voor ons een bekend proces, we vinden het mooi dat we dit met inbreng van degenen die 30 of 50 jaar gaan gebruiken hebben kunnen doen. Zo'n opstelling past at past bij onze mensen, past bij de mensen van de gemeente. Dan doe je dit ook echt voor elkaar. Dat geeft altijd veel voldoening, dat is mooi en daar ben ik trots op."

Nieuwsoverzicht

Meer berichten