Richard Nijkamp: "Het team voelt als familie, we gaan voor elkaar door het vuur. Als je hen belt om te komen helpen staan ze klaar." (Foto: Van Gaalen Media)
Richard Nijkamp: "Het team voelt als familie, we gaan voor elkaar door het vuur. Als je hen belt om te komen helpen staan ze klaar." (Foto: Van Gaalen Media)

'Het was wel echt een vuurdoop'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Met zijn nieuwe restaurant Anno 1987 gooit Richard Nijkamp het over een andere boeg. In het voormalige atelier staat nu tapas op het menu. “Al die gerechtjes vind ik heel leuk. Ruim twee jaar hebben we Het Atelier gedraaid en mensen zijn wel eens bij mij geweest met de vraag of tapas niet een idee was. Dat onthoud je wel. En ik vind het zelf ook leuk om tapas te eten, want je kunt allerlei gerechten proeven.”

WIERDEN – “Op het moment dat de functies van bedrijfsleider en van vier andere medewerkers kwamen te vervallen ben ik gaan kijken naar panden voor een eigen restaurant. Ik heb wel wat geschikte locaties gezien, maar die gebouwen hadden geen restaurant-achtergrond. Op zich is dat geen probleem, maar er moet dan heel veel verbouwd worden."

Nico Griffioen en zijn vrouw Anneke kwamen met het idee om Het Atelier over te nemen. "We hebben om de tafel gezeten om alles goed te overleggen. Vervolgens heb ik er een paar nachten over geslapen en vond het een goed plan. Alles is hier aanwezig en het personeel kan blijven. Wel heb ik besloten om het over een andere boeg te gooien. Ik verwacht dat de meeste mensen voor tapas komen, maar het blijft gewoon mogelijk om à la carte te eten. Die vraag heb ik al meerdere malen gehad. Na ruim twee jaar Het Atelier wil ik deze verwachting niet teniet doen. En mensen hoeven zich geen zorgen te maken: het feestgebeuren bij Het Anker gaat gewoon door."

Mediterraan gevoel
Binnen drie weken is het restaurant verbouwd. “Dat is heel snel gebeurd, met stoom en kokend water, want je wilt het restaurant zo snel mogelijk open doen. Bij de inrichting vinden we het belangrijk dat gasten een klein beetje een mediterraan gevoel krijgen, het is een knipoog. Momenteel staan er minder tafels dan normaal in verband met de 1.5 meter afstand en een maximum aantal mensen. Maar we gaan nog steeds voor een warme en gezellige sfeer.”

Vuurdoop
De openingsavond is inmiddels achter de rug. “Het was echt een vuurdoop, voor ons was het ook wennen om tapas te serveren. Dat was wel een uitdaging, het zijn veel gerechtjes en dus veel gangen. Maar alles is prima verlopen. Als je eenmaal de routine te pakken hebt, loopt het als een sneltrein. Mensen zijn heel tevreden en voor de komende dagen zit al volgeboekt. Over de eerste week ben ik dus heel tevreden. Inmiddels zijn de eerste reserveringen voor juli en augustus ook al binnen.”

Thuisgevoel
“Ik vind het belangrijk dat gasten echt een avondje uit zijn en genieten van de gezelligheid. Daarnaast willen we dat mensen het thuisgevoel hebben, daarmee bedoel ik dat het laagdrempelig moet zijn. Welke kleding iemand draagt, dat maakt niet uit: iedereen is welkom of je nou een korte broek of pak draagt.”

Familie
Voor Richard is dit zijn eerste bedrijf. “Door zeven jaar als bedrijfsleider weet ik wel een beetje hoe het is. De afwisseling maakt het leuk, dat is ook kenmerkend voor de horeca. Je ziet dagelijks veel verschillende mensen. En het team voelt als familie, we gaan voor elkaar door het vuur. Als je hen belt om te komen helpen staan ze klaar.”

Het Anker
Zalencentrum Het Anker blijft gewoon zoals het nu is. "Daarover hoeven mensen zich geen zorgen te maken, het feestgebeuren gaat gewoon door, als het allemaal weer mag, uiteraard." Bij feestjes mogen nu ook maximaal 30 personen aanwezig zijn, exclusief personeel. Vanaf 1 juli mogen er in restaurants/cafés maximaal 100 personen zijn.

Meer informatie
Het restaurant is geopend op woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 23.00 uur. De website is nog in ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van restaurant Anno 1987.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden