Bij ‘t Leijerweerd rijden wekelijks zo’n 180 ruiters met een beperking waaronder ook veel ruiters uit de gemeente Wierden. (Foto: SPG 't Leijerweerd)
Bij ‘t Leijerweerd rijden wekelijks zo’n 180 ruiters met een beperking waaronder ook veel ruiters uit de gemeente Wierden. (Foto: SPG 't Leijerweerd)

Kledinginzameling voor goed doel in gemeente Wierden

De Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning (VPGO) gaat in de gemeente Wierden van 23 tot en met 26 juni gebruikte kleding inzamelen. Vanaf 18 juni worden de inzamelzakken huis aan huis verspreid. Op de inzamelzak staan het doel van de inzameling en de juiste ophaaldag vermeld.

WIERDEN / ENTER - Voor de inwoners van de gemeente Wierden is het dus bij uitstek de gelegenheid de kasten nog eens even op te ruimen.

Royaal
De volgende zaken kunnen ingeleverd worden: kleding, schoenen (per paar samenbinden), dekbedden (vooral donzen dekbedden zijn gewild), dekbedhoezen, gordijnen, kussens, restanten wol, bolletjes wol en knuffels. "Wij hopen op royaal gevulde zakken onder het motto 'met een goed gevulde zak steun ik het paardrijden voor onze gehandicapten'. Als één zak niet genoeg neem dan eigen plasticzak(ken)", aldus een woordvoerder.

Ruiters uit Wierden
De VPGO zamelt landelijk kleding in. Bij de VPGO zijn naast SPG ’t Leijerweerd nog twaalf stichtingen uit Twente en de Achterhoek aangesloten. Bij ‘t Leijerweerd rijden wekelijks zo’n 180 ruiters met een beperking waaronder ook veel ruiters uit de gemeente Wierden.

De opbrengst van de kledinginzameling door de VPGO is een belangrijke bron van inkomsten voor 't Leijerweerd.

Vorm van therapie
Paardrijden voor ruiters met een beperking is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden gebeurt onder verantwoordelijkheid van speciaal opgeleide instructeurs.

Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem weg en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard of pony.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden