Directeur-bestuurder John Olde Olthof van Reggewoon. (Foto: Van Gaalen Media)
Directeur-bestuurder John Olde Olthof van Reggewoon. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Jolien van Gaalen)

Nomineer jouw beste buur voor bokaal

Inwoners uit de gemeente Wierden kunnen voor het derde jaar op rij een beste buur nomineren. Zeker in een tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus wordt zichtbaar hoe belangrijk buren voor elkaar zijn.

WIERDEN - Maar liefst elf gemeenten doen mee met deze derde editie van Beste Buur Bokaal. Beste Buur Bokaal is een initiatief van huurdersorganisaties, gemeenten en lokale woningcorporaties, waaronder Reggewoon.

Noaberschap
"Een sociaal, veilig en actief leefklimaat helpt mensen om langer thuis te blijven wonen", aldus directeur-bestuurder John Olde Olthof van Reggewoon. "Met deze actie willen we onderstrepen dat buren ook iets voor elkaar kunnen betekenen." Wel wil Olde Olthof nog even benadrukken dat om verschillende groepen gaat. "Dat kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren met een fysieke beperking of mensen met bijvoorbeeld autisme. Ik heb ook verhalen gehoord van jonge gezinnen die het zonder hulp van de buren niet redden. Het indirecte effect is dan ook bewustwording." Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Zo kan er een bijdrage geleverd worden om ontmoeting en verbinding tussen mensen in de buurten te stimuleren.

Voorgedragen
Ook inwoners uit de gemeente Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via de speciale website. Hierbij moet ook een motivatie gegeven worden: waarom verdient deze persoon de Beste Buur Bokaal? Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Maak bij de onderbouwing ook gebruik van voorbeelden. Bij deze prijs gaat het om de stille kracht; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden.

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag in de elf deelnemende gemeenten.

Tot 1 augustus
Nomineren van een buur kan tot 1 augustus via de speciale website. De uitreiking van de Beste Buur Bokaal is eind september in de elf deelnemende gemeenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden