Ivonne Beukers, Randy Muskee, Jordy Klein Schaarsberg en Herald Mulders van Bodyfit. Foto: Van Gaalen Media)
Ivonne Beukers, Randy Muskee, Jordy Klein Schaarsberg en Herald Mulders van Bodyfit. Foto: Van Gaalen Media)

'Hierdoor word je wel wakker geschud'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor lokale ondernemers. In deze rubriek komt een lokale ondernemer aan het woord over het runnen van een bedrijf in deze bijzondere tijd. Deze keer: Bodyfit aan de Nijverheidsstraat 7 in Wierden.

WIERDEN – “De meeste leden zijn loyaal, dus daar ben ik dankbaar voor en ook trots op”, vertelt eigenaar Herald Mulders. “Op zich gaat het goed nu we de vrijheid hebben gekregen om buiten te sporten. Daar hebben we direct op ingespeeld door buiten grote tenten te plaatsen voor fitnesstraining en groepslessen."

Meer focus op voeding
Nadat de sportscholen dicht moesten zijn de medewerkers van Bodyfit direct begonnen met online lessen. “Ook hebben we online trainingsschema’s gemaakt zodat klanten ook thuis aan de slag konden. Daarnaast hebben we meer focus gelegd op voeding, waarvoor nu meer tijd was dan normaal. Zo hebben we filmpjes met gerechten gemaakt voor onze Facebookpagina. Later konden mensen ook bellen voor advies over training of voeding. Kortom: we hebben steeds weer nagedacht over hoe we het beste in contact konden blijven met klanten. Via de website en social media hebben we geprobeerd om onze leden zo goed mogelijk te helpen met fitheid en gezondheid.”

Gevolgen
De coronacrisis heeft gevolgen voor ondernemers. “Als Bodyfit zijn we aangesloten bij NLActief (branchevereniging van erkende sport- en beweegbedrijven, red.). Zij zijn in gesprek met de landelijke overheid en maken het protocol voor juli, waar wij ons natuurlijk aan zullen houden. Maar op lokaal niveau hebben wij ook goed contact onderhouden met beleidsmedewerker Hans Bekke van sport en wethouder Eric Braamhaar van sport. Want samen werken is vooruitgang."

Als er bij sportscholen op 1 juli ook weer binnen gesport mag worden is de deur 3,5 maand dicht gebleven. “Elke maand leveren we geld in. Maar gelukkig is Bodyfit een gezonde onderneming. Dit werk doe ik bijna 25 jaar en gelukkig is er een kleine reserve waar we het nu mee redden. Als de deuren pas open mochten op 1 september was het wel een spannende wedstrijd geworden.” Het ledenaantal is wel lager geworden. “Er zijn elke maand ook reguliere opzeggingen, vanwege een verhuizing of omdat ze iets anders gaan doen. Door de coronacrisis zijn er meer opzeggingen, soms wordt het lidmaatschapsgeld zelfs gestorneerd. Aan de ene kant snap ik het wel, maar aan de andere kant is dit niet zoals het hoort. Gelukkig zijn de meeste klanten loyaal, daar ben ik trots op.”

Desinfecteren
“Van NLActief hebben we nog niet het laatste protocol gekregen, dat moet nog gefinetuned worden. Het fitnessgedeelte kan vanaf 1 juli zonder restricties open, dan zetten we de toestellen op 1.80 meter van elkaar. Er is een nok van tien meter, dus naast veel kubieke meters hebben we ook veel vierkante meters. De drie grote overheaddeuren kunnen open. Over de ruimtes voor groepslessen gaan we nog goed nadenken, want daar zijn de plafonds lager.”
Bij het buiten sporten moeten bezoekers eerst de handen desinfecteren. “En als mensen handschoenen aan willen doen, mag dat natuurlijk ook. Elke gast krijgt een flesje desinfectiemiddel en papier mee voor het schoonmaken van het materiaal. En het personeel maakt materialen ook meerdere keren per dag schoon. Dat was ook een voorwaarde voor het buiten sporten. Vanaf 1 juli gelden deze regels ook voor binnen. Oudere leden die misschien nog huiverig zijn om te komen sporten willen we laten zien dat we het goed voor elkaar hebben. Zo geven we uitleg over de maatregelen. En de tenten staan niet volgepakt met toestellen, Bodyfit is geen massabedrijf. Bij ons draait het om aandacht, kennis en kwaliteit."

Vaker
"Het sporten in de buitenlucht gaat tot nu toe fantastisch, de weergoden staan aan onze kant, we hebben het weer mee. De tenten zijn meer een paraplu tegen de zon dan tegen de regen. Er staan drie kwalitatief goede tenten en er liggen rubberen matten. Leden vinden het fijn om buiten te sporten. Door deze situatie word je wel wakker geschud, in de buitenlucht sporten is heel mooi. Dat gaan we in de toekomst vaker doen. Er is immers genoeg ruimte achter het pand.” Aanmelden voor groepslessen en vrij trainen kan via de app Virtuagym.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Bodyfit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden