El Shaddai wil - als het mag - na de zomervakantie weer opstarten. "En daarvoor hebben we toch echt een dirigent nodig", aldus koorlid Marjan van de Velde. (Eigen foto)
El Shaddai wil - als het mag - na de zomervakantie weer opstarten. "En daarvoor hebben we toch echt een dirigent nodig", aldus koorlid Marjan van de Velde. (Eigen foto) (Foto: Koor El Shaddai)

'We hebben echt oog voor elkaar'

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

Zanggroep El Shaddai ziet in februari 1980 het levenslicht en viert dus dit jaar het 40-jarig bestaan. Door de coronacrisis kunnen de geplande festiviteiten niet doorgaan. “Dat voelt frustrerend”, vertelt koorlid Marjan van de Velde, die ook de PR doet. “Samen hadden we leuke dingen willen doen. Vooral ook omdat we op zoek zijn naar een nieuwe dirigent. Hij of zij kan niet langskomen bij een repetitie of optreden om de sfeer te proeven. Want na de zomervakantie willen we weer opstarten, als het allemaal mag en kan. En daarvoor hebben we toch echt een dirigent nodig.”

WIERDEN – “Wij zijn een uitgesproken christelijke zanggroep en zingen gospel, opwekkingsliederen en populaire christelijke muziek. Voornamelijk in het Nederlands, maar er zijn ook een paar Engelse nummers in ons repertoire. Het bijzondere is dat we een koor zijn waarbij de piano de enige begeleiding is. Met z’n allen zijn we prima in staat te luisteren en te vragen naar wat van ons verwacht wordt. We kunnen goed samenwerken, zijn bereid mee te denken en zijn goed op elkaar ingespeeld."

Nieuwe leden
"De sfeer is ontzettend goed: we zijn een gezellige en hechte groep mensen. Als leden hebben we echt oog voor elkaar, lief en leed wordt gedeeld. Naast het samen zingen is er één keer per jaar een feestavond. “Dat is altijd heel gezellig. En bij de eerste repetitie in het nieuwe jaar is er altijd een nieuwjaarsborrel. We zijn dus een hecht koor, maar staan ook open voor nieuwe leden, zij worden heel hartelijk ontvangen. En die zijn zeker welkom, met name mannelijke zangers." De repetities zijn doorgaans op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur bij de Sjaloomschool. Mensen kunnen hun interesse laten blijken door zich op te geven via het contactformulier op de website.

Nieuwe dirigent gezocht
De huidige dirigent/pianist Fabian Wasterval stopt na de zomervakantie bij de zanggroep in verband met studie en andere werkzaamheden. De koorleden geven de nieuwe dirigent graag de ruimte om eventueel nummers te arrangeren en staan open voor nieuwe ideeën. Dirigenten die graag het stokje willen zwaaien kunnen zich aanmelden bij Jenny Ooms 06-58 87 12 87 of via ooms13@hotmail.com.

Enthousiasme delen
Marjan is inmiddels ongeveer twaalf jaar lid van El Shaddai. “Het samen zingen en onze passie uitdragen maakt het geweldig. Daarnaast kunnen we lief en leed delen, er is veel begrip over en weer. En iedereen is over hetzelfde enthousiast. Daarin zit ook de kracht van de zanggroep: het enthousiasme en passie voor het zingen dat we met elkaar delen. Voor optredens passen we het repertoire aan op de doelgroep. Dat doen we ook bij optredens in verzorgingstehuizen die we normaal gesproken doen. En we kunnen zelfs complete themadiensten in de kerk verzorgen, daar zijn we heel trots op.”

Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden