De verhuur van onder meer verjaardagspoppen met banners gaat gewoon door.
De verhuur van onder meer verjaardagspoppen met banners gaat gewoon door. (Foto: Van Gaalen Media)

Jaren gewijd aan bedrijf, nu ligt alles stil

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor lokale ondernemers. In deze rubriek komt een lokale ondernemer aan het woord over het runnen van een bedrijf in deze bijzondere tijd. Deze keer: Pokie Entertainment aan de Hexelseweg 61.

WIERDEN – “Op het moment ligt alles stil”, vertelt eigenaresse Tineke Post. “Het enige wat nog wordt verhuurd zijn bijvoorbeeld Abraham- en Sarah-poppen. Verjaardagen worden niet uitgesteld en niet vergeten. Je kunt de poppen niet met de hele vriendengroep voor het huis neerzetten. Het is ook mogelijk om geboorteborden, ballonnenpilaren en ballonnenbogen te huren. Dat kan gewoon, maar vaak wordt hier niet aan gedacht. Zo was er laatst een buurmeisje die 18 is geworden, dan komt er gewoon een andere banner bij de pop. Pokie Entertainment is geopend op afspraak. Als mensen iets willen huren kan dit ook op korte termijn en natuurlijk contactloos als zij dat willen.

Koningsdag
Pokie Entertainment is in 2006 opgericht. Tineke heeft commerciële economie gestudeerd, richting vrijetijdsmanagement. "Ik heb altijd willen werken in de vrijetijdsbranche. Op een gegeven moment was er het project ‘Kansrijk Eigen Baas’ van de Universiteit Twente en de Rabobank, om een eigen bedrijf op te kunnen starten. Daarvoor heb ik me aangemeld, een bedrijfsplan geschreven en dat is vervolgens getoetst. Zo is het balletje gaan rollen.” Sinds die tijd is het bedrijf gegroeid. “Voor Koninginnedag en later Koningsdag in Wierden, Hoge Hexel, Rijssen, Den Ham en Goor heeft Pokie Entertainment attracties en springkussens verzorgd. Daarnaast ook voor van alles en nog wat: sportdagen, Koningsspelen, buurtfeestjes, braderieën, dus verhuur aan zowel bedrijven en particulieren. Het is heel breed.”

Terughoudend
Tot 1 september zijn geen evenementen toegestaan. “In onze branche is het heel lastig om creatief om te gaan met de coronacrisis. Je ziet het bedrijf waar je jaren aan hebt gebouwd stilliggen.” De verhuur gaat door, maar ook daarbij is het vrij rustig. “Mensen weten niet precies wat wel en niet kan. Voor mij is dat ook lastig: er zijn zoveel regels en meningen, het is lastig om een daar weg in te vinden. Kinderen mogen nu wel weer samen sporten, maar mensen zijn terughoudend met het vieren van (kinder)feestjes.”

Verloren seizoen
Bij Pokie Entertainment werkt één vaste medewerkster. Op oproepbasis helpen studenten bij de opbouw van attracties en begeleiding. "Pokie Entertainment heeft ook medewerking verleend aan de kleurplaatactie van de Oranjevereniging Wierden. Wij werden hiervoor benaderd, omdat wij normaal altijd de attracties verzorgen tijdens Koningsdag."

Voor ondernemers die in nood komen zijn er regelingen vanuit de overheid. “Maar je komt niet voor alles in aanmerking. Het lijkt allemaal mooi, dat er goed voor ondernemers wordt gezorgd. Dat is gedeeltelijk waar, maar als je er in verdiept, kom je erachter dat er veel kleine lettertjes zijn. Dit seizoen beschouw ik als verloren. Als er vanaf 1 september weer evenementen mogen plaatsvinden gaan er denk ik veel toch niet door. Organisaties kunnen geen sponsors benaderen en niet samenkomen om te vergaderen. Mijn vermoeden is dat het pas volgend jaar weer op orde is. Als er eerst een vaccin moet zijn, dan weet ik het niet. In principe ligt bij Pokie alles klaar, maar het is heel erg afwachten.”

Reparaties
Ondertussen is Tineke druk met de to-do list. “Om de tijd te vullen ga ik schilderen en reparaties uitvoeren, zodat alles klaar is voor als we straks hopelijk weer aan het werk mogen. Ik hoop dat mensen aan ons denken, als ze weer een kinderfeestje mogen vieren en daarbij een springkussen willen. Voor ons is het dan ook een hele lastige periode geweest.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Pokie Entertainment, verhuur van onder meer springkussens, geboorteborden en Abraham- en Sarah-poppen op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden