Logo dedriehoek.net


Familie Van Goor heeft ook meegedaan met de online bingo en heeft mooie prijzen gewonnen. (Foto: Blauw Zwart)
Familie Van Goor heeft ook meegedaan met de online bingo en heeft mooie prijzen gewonnen. (Foto: Blauw Zwart)

'Samen maken we de vereniging'

Een livestream via YouTube, bingokaarten, leuke prijsjes en natuurlijk deelnemers: dat zijn de ingrediënten van een gezellige online avond die korfbalvereniging Blauw-Zwart onlangs heeft gehouden. “De online bingo was eigenlijk een spontaan idee”, vertelt Art Geerling, één van de initiatiefnemers. Samen met Lieke Dam Wichers, Sem Tempert en Daan Hendriks is dit op touw gezet. “Alles was afgeblazen: voor de jeugd konden de activiteiten niet doorgaan en de trainingen vielen weg. Daarom wilden we iets leuks organiseren wat in deze tijd wel kan.”

door Jolien van Gaalen / Van Gaalen Media

WIERDEN – “Het idee hiervoor hebben we met zijn vieren op maandag bedacht. We hebben er heel veel tijd ingestoken, bijna elke samen hebben we overlegd om dit te regelen. Zo wisten we bijvoorbeeld eerst niet precies hoe we dat moesten regelen met de livestream en hoe we ervoor konden zorgen dat getallen in beeld kwamen. Maar dat is uiteindelijk allemaal gelukt met hulp van technische mensen. Zo hadden we allemaal onze eigen taak: Lieke heeft de prijsjes rondgebracht en ik heb de avond aan elkaar gepraat. We vonden het belangrijk dat iedereen mee kon doen, daarom was het gratis. Natuurlijk hebben we alles eerst goed getest, maar op vrijdag viel het internet uit. Gelukkig is dat nog goed gekomen. Zaterdag 2 mei was het zover. “In totaal zijn er 150 bingokaarten verstuurd, met daarbij de link naar de livestream op YouTube. Als iemand bingo had konden ze bellen naar de bingolijn. Aan de telefoon hebben we ook leuke gesprekken gehad, want we spreken elkaar verder nu ook niet. Vervolgens heeft Lieke de prijsjes gebracht, dat kwam ook live in de uitzending.”

Op de online bingo kwamen veel leuke reacties. “Veel mensen wilden volgende week wel weer een bingo, maar dat is een beetje te snel. Over een tijdje gaan we dit zeker weer doen.”

Warme club

Korfbalvereniging Blauw Zwart is in 1933 ontstaan, heeft ongeveer 250 spelende leden en circa 50 vrijwilligers. “Als club zijn we goed in het spontaan organiseren van dingen, zoals de bingo. We doen dus veel meer dan alleen korfballen, een voorbeeld hierbij zijn de activiteiten voor de jeugd.”
“Blauw Zwart is een warme club. Iedereen kent elkaar: van jong tot oud. Daardoor is er heel veel persoonlijk contact. De senioren zijn betrokken bij de jeugd en andersom. Samen maken we de vereniging.”

De jeugd mag nu weer sporten. “De jeugdspelers moeten zich op maandag aanmelden. Bij de poort staat dan iemand met een lijst van mensen die aanwezig zijn. We moeten goed rekening houden met het aantal spelers op het veld. Leden die ouder zijn dan 12 jaar moeten constant 1,5 meter afstand houden, daar passen we de oefeningen op aan. Met halen en brengen, vooral als teams achter elkaar trainen, zorgen we ervoor dat zij elkaar niet tegenkomen. Tussen verschillende leeftijdsgroepen is het van belang om contact te vermijden.”

Nieuwsoverzicht

Meer berichten